"VEF Rīga" neizslēdz iespēju nākotnē atkal spēlēt Eirokausos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbola kluba ''VEF Rīga'' direktors Gatis Jahovičs.
Basketbola kluba ''VEF Rīga'' direktors Gatis Jahovičs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" neizslēdz iespēju, ka nākotnē atkal varētu piedalīties Eirokausos, lai gan pašlaik šāds jautājums netiek apspriests, intervijā aģentūrai LETA sacīja kluba direktors Gatis Jahovičs.

Šī ir jau ceturtā sezona pēc kārtas, kad "VEF Rīga" nolēmusi nepiedalīties Eirokausos - tā vietā tiek startēts pašmāju čempionātā, kas šajā sezonā ir "OlyBet" Latvijas - Igaunijas līga, un VTB Vienotajā līgā.

"Starts VTB Vienotajā līgā un pašmāju čempionātā šķiet optimāli, bet sacensties trīs turnīros ir neiespējami. Vienotajā līgā mums ir vismaz 26 spēles ar ļoti spēcīgiem pretiniekiem, kamēr Eirokausos šādu maču ir mazāk. Ja mēs no šīs līgas aizietu, atpakaļ mūs diez vai kāds ņemtu. Vienotajā līgā turklāt ir arī solīda prēmēšanas sistēma," neslēpa Jahovičs. "Protams, ceļošanas ziņā interesantāk ir aizbraukt uz Grieķiju vai Spāniju, bet no sportiskā viedokļa Vienotā līga ir spēcīgāks un finansiāli bagātāks turnīrs. Ja basketbolists sevi parāda šajā turnīrā, viņš ir liels ieguvējs. Tiesa, domāsim pie šī jautājuma - varbūt nākotnē atkal piedalīsimies Eirokausos."

Foto: Edijs Pālens/LETA

"VEF Rīga" arī atbalsta soli par vienotas Latvijas un Igaunijas līgas izveidošanu.

"Aplūkojot pēdējo gadu situāciju basketbolā, redzam, ka bankrotē pat klubi, kas nesen ir izcīnījuši čempiontitulu, un ka komandās spēlē daudz jauniešu. Jaunā līga man šķiet interesants veidojums, jo skatītājiem vajadzētu būt saistošāk redzēt, kā "VEF Rīga" izskatās pret Tartu un citām komandām. Tādi klubi šeit vienkārši nav redzēti, kamēr Latvijā spēļu iznākumi pret mazajām vienībām ir prognozējami. Cerams, šī līga būs kā tramplīns spēcīgam un prestižam čempionātam," uzsvēra Jahovičs.

"VEF Rīga" piektdien uzsāka sezonu Vienotajā līgā, "Arēnā Rīga" ciešot smagu zaudējumu pret Maskavas apgabala "Himki". Tā bija viena no piecām šīs sezonas regulārā čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas arēnā. Pārējās notiks "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

"Vienotajā līgā "Arēnā Rīga" būs mači arī pret Maskavas CSKA, Kazaņas "Unics", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Tallinas "Kalev"/"Cramo". Savukārt pret "Ventspili" apvienotā čempionāta regulārajā sezonā visi mači tiks aizvadīti OSC, bet finālsēriju plānojam spēlēt arēnā," atklāja "VEF Rīga" sporta direktors.

Šajā sezonā "VEF Rīga" budžets ir aptuveni 1,4 miljoni eiro - aptuveni līdzvērtīgs iepriekšējās sezonas. Jahovičs arī apstiprināja iepriekšējās sezonas otrajā pusē izskanējušas runas, ka galvaspilsētas klubam bijušas problēmas ar finansēm.

"Jā, es to nenoliedzu. Pagājusī sezona bija ļoti grūta, it sevišķi tās otrā puse. Šobrīd gan viss ir samaksāts un parādu par aizvadīto sezonu mums nav. No atbalstītājiem vienkārši nav regulāras finanšu plūsmas. Sponsorus šobrīd ir ļoti grūti atrast. Nevaram garantēt, ka kas tāds neatkārtosies arī šajā sezonā, bet varam droši teikt, ka "VEF Rīga" nevienam parādā nepaliks. Pa šiem gadiem neesam palikuši parādā nevienam spēlētājam," norādīja Jahovičs.

"VEF Rīga" par Latvijas čempionvienību basketbolā kļuvusi piecas reizes, bet iepriekšējās sezonas finālsērijā piekāpās principiālajai konkurentei "Ventspilij".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu