Finanšu ministre: Pāragri spriest, kura no valdībām iecels jauno VID vadītāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Patlaban ir pāragri spriest, kura - aizejošā vai jaunā - valdība iecels nākamo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju, aģentūrai LETA pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Pirmdien, 8.oktobrī Valsts kanceleja informēja, ka VID vadītāja amata konkursa otrajā kārtā cīnīsies seši pretendenti. Vēl atlikusi konkursa trešā kārta, kuras laikā izkristalizēsies konkursa uzvarētājs, kurš tiks ieteiks finanšu ministram, lai tas pretendentu virzītu apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Pirms 13.Saeimas vēlēšanām Reizniece-Ozola pauda pārliecību, ka lēmums par nākamo VID vadītāju jāpieņem pēc Saeimas vēlēšanām, lai samazinātu spriedzi, ko rada priekšvēlēšanu periods. Tomēr nedaudz vēlāk ministre pieļāva, ka jauno VID vadītāju varētu iecelt esošā valdība.

Tagad Reizniece-Ozola atzina, ka nākamā VID vadītāja iecelšana būs atkarīga no tā, cik ātri strādās amata konkursa komisija un cik ilgi noritēs sarunas par nākamā Ministru kabineta izveidi.

"Patlaban ir grūti pateikt, kura valdība lems par jaunā VID vadītāja iecelšanu," piebilda ministre.

Jau ziņots, ka kopumā Valsts kancelejā tika iesniegti 24 pretendentu pieteikumi atklātam konkursam uz VID ģenerāldirektora amatu.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016.gada novembra.

Šogad 13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju.

Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu