Igaunijas valdošā koalīcija zaudē vairākumu, no partijas izstājoties žurnālistei

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RAIGO PAJULA/AFP

No Igaunijas valdošās koalīcijas partijas "Tēvzeme" Rīgikogu frakcijas pirmdien izstājusies žurnāliste Tīna Kangro, līdz ar to koalīcija parlamentā zaudējusi līdzšinējo vienas balss vairākumu.

Pēc Kangro aiziešanas Centra partijas, Sociāldemokrātiskās partijas un "Tēvzemes" koalīcijā paliek 50 deputāti. Igaunijas parlamentā ir kopumā 101 deputāts.

Kā skaidrojusi Kangro, kas pazīstama kā cilvēku ar īpašām vajadzībām aizstāve, aiziet no frakcijas viņu pamudinājusi neapmierinātība ar tās sociālo politiku.

"Šodien es palīdzu Igaunijas politikai, izstājoties no "Tēvzemes" frakcijas, pie kuras piederēju kā bezpartijiska deputāte," viņa rakstījusi sociālajā tīklā "Facebook".

Pēc Kangro vārdiem, šis viņas solis nozīmē, ka koalīcija zaudēs līdzšinējo "ērto vairākumu" un tai nāksies krietni vairāk sadarboties ar citiem politiskajiem spēkiem un, iespējams, pirms vēlēšanām mainīt dažus plānus.

"Šis ir laiks, kad tiek strādāts pie valsts budžeta un dažiem strīdīgiem likumprojektiem. Starp politiskajiem spēkiem, kuri pārstāv dažādas vēlētāju grupas, jau ilgu laiku trūcis saprātīgas sadarbības neatkarīgi no tā, kura no lielajām partijām ir pie varas," uzsvērusi deputāte.

"Un tagad par "Tēvzemi". Domājams, ka koalīcija noturēsies, ja pat mazākā partnere "Tēvzeme" izteikusi vēlmi to noturēt. Jau no paša sākuma esmu uzskatījusi, ka "Tēvzeme" būtībā nepieder pie šīs koalīcijas, kur tās galvenā loma ir palīdzēt Centra partijai un sociāldemokrātiem īstenot viņu politiku, kas atbilst viņu pasaules uzskatam, darot to uz sava pasaules uzskata rēķina," viņa rakstījusi.

"Divus gadus es viena - ar dažiem izņēmumiem - esmu strādājusi un balsojusi, aizstāvot cilvēkus ar īpašām vajadzībām un viņu aprūpētājus un cīnoties pret šausmīgu birokrātiju. Mana frakcija allaž par svarīgāko uzskatījusi savu koalīcijas partneru apkalpošanu, lai tādējādi saglabātu savas vietas un pozīcijas," norādījusi Kangro.

Pēc viņas izstāšanās "Tēvzemes" frakcijā paliks 11 deputāti. Iepriekš no tās jau izstājušies deputāti Marguss Tsahkna un Marko Mihkelsons. Centra partijas frakcijā ir 25 deputāti, bet sociāldemokrātu frakcijā - 14 deputāti.

Igaunijas parlamenta vēlēšanas notiks 3.martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu