Pētnieki: vīriešiem ar mazu dzimumlocekli varētu būt grūtības radīt bērnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā zinātnieki noskaidrojuši, ka vīriešiem, kurus daba nav apveltījusi ar brangu dzimumlocekli, ir daudz lielāka iespēja būt neauglīgiem, vēsta “Telegraph”.

Balstoties uz pētnieku veiktu analīzi, ir noskaidrots, ka šo vīriešu dzimumloceklis erekcijas stāvoklī vidēji ir par 0,84 centimetriem īsāks nekā tiem vīriešiem, kuriem problēmu ar auglību nav.

Auglīgiem vīriešiem vidējais dzimumlocekļa izmērs ir 13,3 centimetri, bet neauglīgiem vīriešiem – 12,4 centimetri.

“Lai arī atšķirība dzimumlocekļu vidējos izmēros nav šokējoši liela, tomēr statistiski tāda pastāv, liekot domāt, ka izmēram patiesi ir nozīme. Tiesa, vēl ir jānoskaidro, vai vidējā neauglība pieaug, dzimumlocekļa izmēram samazinoties,” komentēja pētījuma autors Ostins Sleids (Austen Slade).

Pētījuma praktiskajā daļā tika novēroti 815 vīrieši trīs gadu laikā. Pētījuma rezultāti tika prezentēti pasaules lielākajā auglībai veltītajā konferencē Denverā, ASV.

“Vīrieši ļoti baidās no tā, ka izmēram ir nozīme. Šis pētījums pavisam noteikti šīs bailes nemazina,” piebilda profesore Šīna Luisa (Sheena Lewis).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu