Nepārzina vēsturi? Melānija Trampa saņem kritiku par nepiemērotu apģērba izvēli Āfrikā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pirmā lēdija Melānija Trampa ir saskārusies ar lielu gūzmu kritikas pēc tam, kad uz safari Kenijā ieradās tērpā, kas līdzinās koloniālisma ēras apģērbam.

Trampa devās savā pirmajā privātajā vizītē uz Āfriku, kur apmeklēja Nairobi nacionālo parku. Lai gan ASV prezidenta sieva iemūžinātajās fotogrāfijās Āfrikā izskatās laimīga, sociālo tīklu lietotāji pamanījās sievietei izteikt kritiku par viņas cepures izvēli, jātnieces biksēm un zābakiem.

Kādreiz šādas ķiveres ģērba britu kolonisti, lai pierastu pie karstā klimata, un drīz vien tās kļuva par galveno armijas komandieru uniformu sastāvdaļu, kad viņi vadīja vietējos karaspēkus. Tieši šāda veida cepures kļuva par koloniālās varas simbolu.

Āfrikas politikas eksperts Kim ji Dionne rakstīja, ka “Melānijas Trampas kolonista cepure viņas ceļojumā uz Āfriku ir vairāk nekā dumja, satīriska izvēle, jo atspoguļo viņas novecojušo izpratni par Āfriku”. Savukārt izdevums “The New York Times” vēstīja, ka Trampa ar savu stila izvēli ir "pieļāvusi milzīgu kļūdu globālā līmenī".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu