Kā pareizi vannot kaķi?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Valda uzskats, ka kaķis ir viens no tīrīgākajiem mājdzīvniekiem, tāpēc papildus vannošana tam nav nepieciešama. Lai arī kaķis par savu kažoka tīrību ikdienā rūpējas pats, un saimniekam šķietami nav nepieciešams veikt regulāru murrātāja vannošanu, tomēr ir reizes, kad ir nepieciešama cilvēka iesaiste. Kā tad vislabāk mazgāt kaķa kažoku?

Pirmkārt, ne visi kaķi savu ikdienu pavada iekštelpās. Ja četrkājainais draugs ir pieradis iziet pastaigās, tad ir jārēķinās, ka it īpaši rudenī un pavasarī ir jāpievērš lielāka uzmanība tā kažoka kopšanai, portālam Apollo atklāj PetCity frizētavas speciālisti.

Ja kaķim ir garš apmatojums, tad kažokā mēdz uzkrāties liels putekļu daudzums, kā arī tas mēdz savelties. Pat regulāra kažoka ķemmēšana ne vienmēr nodrošina pilnīgu tā tīrību un šādās reizēs kaķi ieteicams mazgāt pašam.

Kas jāņem vērā, mazgājot kaķi?

  • Pirmkārt, šampūns! Nekādā gadījumā nedrīkst mazgā kaķi ar cilvēkam paredzētām  ziepēm vai šampūniem - tie kaķa ādai nav piemēroti atšķirīgā pH līmeņa dēļ. Veterinārajā aptiekā var iegādāties kaķa apmatojumam un ādai paredzētu šampūnu bez aromāta;
  • Visvieglāk kaķi mazgāt būs tam piemērotā bļodā, taču neaizmirsti parūpēties, lai mīluļa ķepas neslīd - izmanto speciālu paklājiņu vai bļodas apakšā ieklāj dvieli;
  • Kaķi mazgā siltā, nevis karstā ūdenī. Karsts ūdens var nodarīt kaitējumu mīluļa ādai, to sausinot;
  • Uzmanies, lai kaķa ausīs un acīs neiekļūst šampūns;
  • Obligāti izsusini kaķa kažoku ar dvieli, tomēr ņem vērā, ka kaķis tāpat gribēs pats kažoku nopurināt;
  • Ļauj kaķa kažokam izžūt pašam siltā istabas temperatūrā. Nekādā gadījumā nelaid savu mīluli pastaigā, kamēr kažoks nav pilnībā izžuvis;
  • Pie mazgāšanas mīluli ieteicams pieradināt jau agrā vecumā, lai šīs procedūras nesagādātu lieku stresu.

Starp mazgāšanas reizēm frizieri iesaka izmantot sauso kaķu šampūnu un balzāmu, kā arī spalvas mitrinātājus - tādējādi arī ikdienā kaķa spalva izskatīsies mīksta un spīdīga.

Ja kaķim ir garš apmatojums un viņš nelabprāt ļaujas ķemmēšanai, tad dažādu šo līdzekļu izmantošana ļaus izvairīties no spalvas savēlumiem, kā arī atvieglos ikdienas ķemmēšanu.

PetCity frizētavas speciālisti iesaka ne tikai suņus, bet arī kaķus vest uz grūmingu. Ne visi mīluļi labprātīgi nododas SPA procedūrām. Šādos gadījumos kā glābiņš ir ārsta izsniegts nomierinošs līdzeklis. Frizētavā kaķa kažoku ne tikai izmazgās un izžāvēs, bet arī palīdzēs atbrīvoties no liekā apmatojuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu