Martā atklātos marihuānas audzētājus nodod kriminālvajāšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro / Sorge/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu, kas tika uzsākts šī gada martā pret personu grupu, kas Lietuvas pierobežā nodarbojās ar marihuānas audzēšanu, realizāciju un kontrabandu lielā apmērā, informē VID Sabiedrisko attiecību daļa.

Šā gada martā VID amatpersonas, veicot kratīšanu kādas mājas teritorijā Lietuvas pierobežā, atklāja, ka siltumnīcā ir ierīkota marihuānas audzētava.

Vienā no siltumnīcas telpām atradās apmēram 50 centimetrus gari 663 marihuānas stādi, kā arī viss nepieciešamais to audzēšanai - siltumapgāde, ūdens apgāde, ventilācija, gaisa kondicionēšana, elektroapgādes ierīces, gaisa temperatūras mērīšanas termometri, puķu podi un citi priekšmeti, kas apskates laikā izņemti.

Kriminālprocesa ietvaros izņemtie augi tika nosūtīti ķīmiskajai ekspertīzei.

Ekspertu atzinums apstiprināja, ka izņemtie augi ir kanabiss jeb marihuāna.

To kopējais daudzums ir septiņi kilogrami.

Noziegumā iesaistītās personas - 1974.gadā un 1985.gadā dzimušie Latvijas pilsoņi - izmeklēšanas gaitā atzīti par aizdomās turētajiem un šobrīd tiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai iegūtu pietiekamu pierādījumu kopumu un kriminālprocesu varētu nodot kriminālvajāšanas uzsākšanai. Šā gada 8.oktobrī kriminālprocess nosūtīts Dobeles rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 253.panta pirmajā daļā un 256.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu