Akcijā "Dod riepām otru dzīvi!" aicina iedzīvotājus nodot vecās riepas bez maksas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No 13. līdz 21.oktobrim atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "Latvijas Zaļais fonds" dabai draudzīgā akcijā "Dod riepām otru dzīvi!" aicina iedzīvotājus desmit laukumos Latvijā nodot vecās riepas bez maksas, aģentūru LETA informēja "Latvijas Zaļais fonds" izpilddirektore Solveiga Grīsle.

Grīsle sacīja, ka ik gadu Latvijā ieved 15 000 tonnu riepu. Vairums no tām pēc nolietošanas nonāk autoservisos, kas veic riepu montāžu, un pirms nodošanas pārstrādei, uzglabā riepu savākšanas un uzglabāšanas laukumos. Taču esot gadījumi, kad nevajadzīgās riepas uzkrāj garāžās, piemājas šķūņos, izmest grāvī vai mežā.

"Pirms ziemas sezonas, mēs kopā ar desmit atbildīgiem atkritumu savākšanas laukumiem vēlamies rosināt iedzīvotājus būt aktīviem un dot iespēju pareizi atbrīvoties no liekajiem riepu krājumiem - bez maksas. Šī ir pirmā mūsu akcija, taču nākotnē plānojam veidot ilgtermiņa sadarbību ar servisiem un riepu tirdzniecības vietām, kas motivētu šos uzņēmumus savākt vecās riepas jau riepu maiņas brīdī," stāstīja Grīsle.

Akcijas laikā bez maksas riepas varēs nodot piejūras atkritumu apsaimniekotāja "AAS Piejūra" laukumos Tukumā, Dienvidu ielā 1, Jūrmalā, Ventspils šosejā 61, Kandavā, Daigones iela 20, Rojas šķirošanas-pārkraušanas stacijā, Rojas novadā un poligonā "Janvāri", kas atrodas Talsu novadā.

Tāpat bez maksas vecās riepas varēs nodot ūdenspiegādes uzņēmuma "Olaines ūdens un siltums" laukumā, Celtnieku ielā 3, Olainē, atkritumu apsaimniekotāja "R Recycling" laukumā, Atlasa ielā 4, Rīgā, kā arī "Zemgales EKO" laukumos Jelgavā, Ganību ielā 84, Salnas ielā 20 un Paula Lejiņa ielā 6.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu