"VEF Rīga" VTB līgas spēlē uzņems Blūma un Mazura pārstāvēto "Parma" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbola kluba "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas spēle pret Maskavas apgabala "Khimki".
Basketbola kluba "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas spēle pret Maskavas apgabala "Khimki". Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" šodien ar spēli pret pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvēto Permas "Parma", ko vada Latvijas treneris Nikolajs Mazurs, turpina VTB Vienotās līgas sezonu.

Mača sākums "Elektrum" Olimpiskajā centrā paredzēts plkst.19.30, bet tiešraidē tas būs redzams televīzijas kanālā "Best4Sport TV".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien turnīra pirmajā turnīra mačā "VEF Rīga" ar 67:96 savā laukumā pārliecinoši zaudēja Maskavas apgabala "Himki".

Tikmēr "Parma" komandai šodien būs pirmā spēle jaunajā sezonā, bet Krievijas komanda Rīgā mačam gatavojas jau kopš piektdienas. Daļu no pirmssezonas sagatavošanās cikla "Parma" arī pavadīja Rīgā un citviet Latvijā.

Krievijas vienības galvenais treneris Mazurs priekš vairākus gadus pavadīja "VEF Rīga" trenera amatā, bet vienu sezonu kā galvenais treneris, 2015.gadā to aizvedot līdz Latvijas čempiontitulam.

Tikmēr 36 gadus vecais Blūms "Parma" sastāvu papildināja pirms šīs sezonas. Viņš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Spānijas klubu Saragosas "Tecnyconta", bet vēl 2016./17.gadā viņš kopā ar "VEF Rīga" kļuva par Latvijas čempionu.

Savukārt pašreizējais rīdzinieku komandas basketbolists Andrejs Gražulis iepriekšējā sezonā spēlēja tieši "Parma" vienībā.

Abas komandas aizvadīja pārbaudes spēli pirms šīs sezonas sākuma, kad 30.augustā Rīgā pārāki bija viesi ar 81:77.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Arī šosezon Rīgas komandu vada Jānis Gailītis, kuram asistē Jevgēnijs Kosuškins un Dāvis Čoders. Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā "VEF Rīga" krāsas pārstāv Mareks Mejeris, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Klāvs Čavars un Andris Misters, bet komandas rindas papildinājuši Andrejs Gražulis, Artūrs Ausējs, Roberts Stumbris, Artjoms Butjankovs, Eduards Hāzners, kā arī leģionāri Ostins Lūks, Stīvs Zeks un Vinsents Konsils.

"VEF Rīga" šosezon startē arī jaunizveidotajā "OlyBet" Latvijas un Igaunijas Basketbola līgā, kur pēc uzvarām abos pirmajos mačos rīdzinieki ir otrajā vietā turnīra kopvērtējumā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu