"Viens no postošākajiem orkāniem!" Viesuļvētra "Maikls" pieņemas spēkā un tuvojas Floridai (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ramon Espinosa/AP/Scanpix

Viesuļvētra "Maikls" sasniegusi trešās kategorijas vētras spēku un tuvojas ASV Floridas štata piekrastei, kur iespējami plaši postījumi.

Viesuļvētras brāzmas sasniegušas ātrumu 210 kilometri stundā (58,3 metri sekundē). Meteorologi prognozē, ka "Maikls" Floridas ziemeļrietumus sasniegs trešdienas pēcpusdienā, izraisot dzīvībai bīstamus plūdus piekrastē, kā arī spēcīgu lietu un vēju, ziņo NHC.

Foto: AFP/SCANPIX

Piekrastes reģionos izsludināta obligāta evakuācija, kas attiecas uz aptuveni 120 000 cilvēku.

Bijušais NHC vadītājs Riks Knabs aicināja visus cilvēkus vētras ceļā nekavēties un tūlīt evakuēties.

Viņš brīdināja, ka "Maikls" var kļūt par vienu no postošākajiem orkāniem, kas skāris šo reģionu.

"Viesuļvētra "Maikls" rada nāves draudus, būdama postošākā vētra, kas skārtusi Floridas ziemeļrietumus pēdējās desmitgadēs," sacīja Floridas gubernators Riks Skots, kurš jau mobilizējis 2500 Nacionālās gvardes karavīrus, lai palīdzētu evakuācijā un iespējamo postījumu novēršanā.

ASV prezidents Donalds Tramps izsludinājis Floridā ārkārtas stāvokli, kas ļaus štatam piekļūt federālajiem palīdzības fondiem un saņemt atbalstu no Federālās ārkārtas situāciju pārvaldes (FEMA).

Tramps aicināja cilvēkus sekot vietējo varasiestāžu rīkojumiem un būt piesardzīgiem.

Meteorologi prognozē, ka "Maikla" ietekme būs jūtama arī Alabamā un Džordžijā, kur arī izsludināti brīdinājumi par tuvojošos vētru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu