“SpaceX” sarīko pārsteidzošu gaismas šovu naksnīgajās Kalifornijas debesīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kad kosmosa izpētes kompānija “SpaceX” no Kalifornijas piekrastes palaida debesīs Argentīnas satelītu, “aizdegās” gan debesis, gan sociālie tīkli, vēstīts ziņu aģentūras “AP” mājaslapā.

Pēc nesējraķetes Falcon 9 krāšņās pacelšanās gaisā cilvēki visā Amerikas kontinentā steidza sociālajos tīklos publicēt fotogrāfijas.

Jau iepriekš gaisa spēki brīdināja tuvumā dzīvojošos cilvēkus, ka debesīs būs vērojamas ugunis, kā arī dzirdami trokšņi, raķetei paceļoties un nosēžoties. Par spīti tam, izgaismotās debesis daudziem bija pamatīgs pārsteigums, liekot lauzīt galvu, vai tikai planētai neuzbrūk citplanētieši.

“Kaut kas uzsprāga debesīs Fīniksā. Kāds nezina, kas tas bija?” vietnē “Twitter” rakstīja lietotāja Laura Gedberija.

Savukārt Loids Lorencs, kas atradās 790 kilometru attālumā no raķetes palaišanas vietas, rakstīja, ka nav spējis noticēt savām acīm: “Es prātoju, kurš debesīs ir pacēlis milzīgu kabatas bateriju.”

Debija Hamonda ziņoja, ka tā ir “dīvainākā lieta, kas jebkad redzēta debesīs”, kā arī taujāja, vai kāds zina, kas tas ir.

VIDEO: “SpaceX” raķete izgaismo naksnīgās debesis

Primārais “SpaceX” mērķis bija palaist orbītā satelītu “SAOCOM 1A”, tomēr paralēli tam kompānija vēlējās izmēģināt raķetes palaišanu no citas teritorijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu