Ukrainas izmeklētāji: Armijas arsenāla aizdegšanās, visticamāk, bijusi diversija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pyotr Sivkov/TASS

Galvenā versija par armijas munīcijas noliktavu aizdegšanos un uzsprāgšanu Čerņigovas apgabalā ir diversija, trešdien paziņoja Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko.

Pēc viņa teiktā, pirmā izmeklētāju versija bija nolaidība, taču tā atkritusi pēc karavīru sniegtajām liecībām.

"Mums ir pamats teikt, ka visticamākā versija ir diversija. Mēs atrodamies karastāvoklī un kara bāzu iznīcināšana ir viens no ienaidnieka mērķiem," pavēstīja Lucenko.

Viņš arī piebilda, ka lielākā daļa šāviņu arsenālā bijuši pārnesti uz pazemes noliktavām un tāpēc palikuši veseli.

Savukārt Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks paziņoja, ka arsenāls uzspridzināts ar iepriekš uzstādītām bumbām.

Arsenālā glabājās 69,5 tūkstoši tonnu munīcijas, no kurām izmantot varēja 43 000 tonnu.

Tikmēr Valsts ārkārtas situāciju dienesta vadītājs Nikolajs Čečetkins pavēstīja, ka teritorijas attīrīšanai no sprādzienu izmētātajiem šāviņiem būs vajadzīgi divi mēneši.

No arsenāla tuvumā esošajām apdzīvotajām vietām evakuēti aptuveni 12 500 cilvēku un varasiestādes iesaka cilvēkiem neatgriezies savās mājās līdz rajona atmīnēšanas pabeigšanai. Vairums vietējo iedzīvotāju apmetušies pie saviem radiniekiem, bet daļa spiesta nakšņot skolu sporta zālēs un bērnudārzos.

Šobrīd sprādzienu biežums arsenālā samazinājies līdz 6-8 stundā, paziņoja apgabala administrācija.

Ugunsgrēks armijas munīcijas noliktavās Ukrainas ziemeļu Čerņigovas apgabalā netālu no Ičņas pilsētas izcēlās naktī uz otrdienu.

Ukrainas armijas Ģenerālštāba priekšnieka vietnieks Rodions Timošenko otrdien paziņoja, ka ugunsgrēks un tam sekojošā munīcijas detonācija sākās pēc četriem sprādzieniem arsenāla teritorijā, kurus fiksējuši sargi.

Pēc viņa teiktā, vienlaicīgi notikuši divi sprādzieni, bet pēc dažām minūtēm vēl divi sprādzieni citā objekta galā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu