BK "Ventspils" sezonu sāk ar zaudējumu Polijas komandai "Anwil"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbola klubs "Ventspils"
Basketbola klubs "Ventspils" Foto: www.bkventspils.lv

Aizvadītās sezonas Latvijas labākā komanda "Ventspils" trešdien ar zaudējumu iesāka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas jauno sezonu.

"Ventspils" B apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu 78:99 (14:31, 19:26, 21:18, 24:24) zaudēja Polijas čempionei Vloclavekas "Anwil".

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija amerikānis Džonatans Erledžs, 16 punktus iemeta Rohards Lomažs, bet 11 punkti bija Entonijam Bīnam, kamēr ar desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ārons Džonsons.

Tikmēr pretiniekiem 22 punktus guva Mihals Mihalaks.

Viesi jau spēles pirmajā minūtē ieguva vadību ar 5:0, bet līdz ceturtdaļas vidum "Ventspilij" pretinieku pārsvaru izdevās sadeldēt līdz diviem punktiem. Tiesa, pēc tam sekoja deviņu punktu izrāviens pretinieku izpildījumā, bet spēles pirmais nogrieznis tika zaudēts ar rezultātu 14:31.

Otrās ceturtdaļas trešajā minūtē viesu handikaps sasniedza jau 20 punktu robežu (36:16). Arī ceturtdaļas turpinājumā laukuma saimniekiem neizdevās apturēt pretinieku uzbrukumus un pirmais puslaiks tika zaudēts ar 33:57.

Otrā puslaika ievadā "Ventspils" basketbolisti pārņēma iniciatīvi un pakāpeniski deldēja pretinieku pārsvaru, samazinot to līdz 15 punktiem (47:62). Tiesa, trešās ceturtdaļas otrajā pusē labāki atkal bija viesi, "Ventspilij" pirms ceturtā ceturkšņa atrodoties iedzinējos ar 54:75.

Mača noslēdzošajā nogrieznī "Ventspilij" neizdevās paveikt brīnumu un atspēlēties, kā rezultātā FIBA Čempionu līgas sezona tika iesākta ar smagu zaudējumu 78:99.

Abu vienību cīņa notika B grupas ietvaros, kur otrdien Avelīno "Sidigas" no Itālijas viesos ar 100:93 pagarinājumā uzvarēja Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod". Savukārt šodien vienlaicīgi ar maču Ventspilī spēli uzsāka arī Turcijas klubs Bandirmas "Banvit" un Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas, bet plkst.21.30 pēc Latvijas laika Spānijas vienība Mursijas UCAM uzņems "Le Mans" no Francijas.

Latvijas čempione "Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Tiesa, jau sezonas sākumā ventspilniekus piemeklējušas sastāva problēmas - pleca traumas dēļ vairākus mēnešus nevarēs spēlēt Antrops, kamēr pilnvērtīgi trenējušies pēdējā laikā nav arī Zaķis un Bērziņš. Tāpat savainojuma dēļ nevarēja spēlēt Blaus.

"Anwil" aizvadītajā sezonā tika kronēta par Polijas čempioni, izcīnot savu otro titulu vēsturē. Pirmo reizi par valsts čempioni šī vienība kļuva tālajā 2003.gadā. Tās rindās savulaik savas karjeras savulaik attīstījuši tādi latviešu basketbolisti kā Armands Šķēle, kurš klubam palīdzēja izcīnīt pirmo čempiontitulu vēsturē, Jānis Blūms un Gatis Jahovičs.

Vloclavekas komandai šī ir atgriešanās Eirokausos - iepriekš tā tajos spēlēja 2010./11.gada sezonā, kad piedalījās ULEB kausā.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu