Džons Terijs pēc karjeras beigām kļuvis par "Aston Villa" galvenā trenera palīgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džons Terijs
Džons Terijs Foto: Reuters/LETA

Bijušais Anglijas futbola izlases un Londonas "Chelsea" kapteinis Džons Terijs pēc futbolista karjeras beigām kļuvis par Birmingemas "Aston Villa" galvenā trenera palīgu.

Par pēc spēka Anglijas otrās līgas - "Championship" - kluba galveno treneri iecelts Dīns Smits, bet Terijs kļuvis par vienu no viņa palīgiem.

Pagājušajā nedēļā no "Aston Villa" galvenā trenera amata tika atlaists Stīvs Brūss.

Jau iepriekš 37 gadus vecais Terijs tika saistīts ar darbu "Aston Villa" treneru kolektīvā, turklāt tika spekulēts, ka šo klubu pārņems slavenais francūzis Tjerī Anrī, kurš gan tagad grasoties kļūt par pašmāju kluba "Monaco" stūrmani.

Zīmīgi, ka tieši "Aston Villa" komandas sastāvā Terijs noslēdza savu futbolista karjeru, jo šajā vienībā viņš spēlēja iepriekšējā sezonā. Beidzamais mačs gan viņam bija sāpīgs, jo Birmingemas komanda cīņā par iekļūšanu premjerlīgā izšķirošajā spēlē zaudēja Londonas "Fulham".

"Aston Villa" pašlaik "Championship" kopvērtējumā ieņem tikai 15.vietu 24 komandu konkurencē. Vēl 2016.gadā šis klubs atstāja Anglijas premjerlīgu, kur bija spēlējis kopš turnīra dibināšanas dienas.

Terijs teju visu savu futbolista karjeru pavadīja "Chelsea" klubā, kura rindās dažādos turnīros laika posmā no 1998.līdz 2017.gadam laukumā izgāja 717 spēles, gūstot 67 vārtus.

Ar šo vienību Terijs savulaik kļuva par pieckārtēju Anglijas premjerlīgas čempionu, četrkārtēju Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa ieguvēju, kā arī vienreiz izcīnīja uzvaru UEFA Eiropas līgā un vienreiz triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Savukārt pērn Terijs atstāja "Chelsea" un pievienojās "Aston Villa" vienībai, nospēlējot tajā vienu sezonu. Šajā vasarā parādījās informācija, ka aizsargs varētu pastiprināt Krievijas kluba Maskavas "Spartak" rindas, tomēr futbolists šo piedāvājumu noraidīja.

Terijs savas karjeras laikā nospēlēja arī 78 spēles Anglijas valstsvienībā, kur viņš guva sešus vārtus. Izlases sastāvā viņš piedalījās 2006. un 2010.gada Pasaules kausā, kā arī 2004. un 2012.gada Eiropas čempionātos. No valstsvienības aizsargs aizgāja 2012.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu