Dzintars: Jaunās valdības veidošanas procesā tiek vilkts pārāk daudz "sarkano līniju" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunās valdības veidošanas procesā, kurā iniciatīvu uzņēmušās Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "KPV LV", tiek vilkts pārāk daudz "sarkano līniju", šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Dzintara skatījumā, ar katru jaunu "sarkano līniju" vienošanās par jaunu valdību kļūst arvien sarežģītāka, bet no tā iegūstot partija "Saskaņa", proti, neskaidras koalīcijas apstākļos tieši "Saskaņas" balsis balsojumos Saeimā varot kļūt izšķirošas.

VL-TB/LNNK nedaudz mulsinot, ka valdības veidošanas procesā "KPV LV" plāno runāt arī ar "Saskaņu", lai arī tiek apgalvots, ka sarunas neesot plānotas par koalīcijas veidošanu. "Mums nav skaidrs, ar ko par viņiem runāt," sacīja Dzintars un pauda nostāju, ka, "KPV LV" runājot ar "Saskaņu", pārējie iespējamie koalīcijas partneri tiekot nolikti vienādā situācijā ar spēku, kuru visi it kā ir vienojušies atstāt ārpus valdības.

Vērtējot valdības veidošanas sarunas kopumā un vai tās nav nonākušas strupceļā, politiķis atgādināja, ka VL-TB/LNNK šīs nav pirmās šāda veida sarunas un esot novērots, ka tajās visās šāds bezizejas stāvoklis mēdzot iestāties, tomēr parasti no tā tiek ārā. Šoreiz gan šī sajūta iestājusies ātrāk, kas varētu būt saistīts ar sarunu vedēju pieredzes trūkumu. Pirmā nedēļa ir pirmā nedēļa un sarunu organizētājiem ir jāļauj ieskrieties, tomēr pārāk neievelkot procesu, izteicās Dzintars.

Dzintars stāstīja, ka VL-TB/LNNK sarunas oficiāli bijušas tikai ar JKP un "KPV LV", un pagaidām viņš negribot paust atbalstu vienam vai otram no sarunu partneriem, jo sarunas bijušas visai virspusējas - vienas nedaudz konstruktīvākas, otras - filozofiskākas.

Taujāts, vai iezīmējušās arī kādas būtiskas pretrunas par nākotnes politikām, Dzintars atzina, ka tādas ir un par tādām varētu runāt daudz un ilgi, bet VL-TB/LNNK cenšoties domstarpības īpaši neizcelt, jo sarunas jau tāpat ir sarežģītas, bet ir jāiet uz kādu vienošanos par valdošās koalīcijas izveidi.

Dzintars pauda viedokli, ka par visiem strīdīgajiem jautājumiem tāpat neizdosies vienoties, piemēram, par konservatīvo vai liberālo vērtību aizstāvēšanu, tāpēc politiķis piedāvā šo jautājumu koalīcijas līgumā neatrunāt un atstāt viedokļu sadursmes par šāda veida jautājumiem brīviem balsojumiem Saeimā, un "tad jau redzēs, kas uzvarēs".

Lūgts izskaidrot VL-TB/LNNK nostāju jautājumā par iespējamo "KPV LV" līderu izdošanu kriminālvajāšanai saistībā ar aizdomām par partijas nelegālu finansēšanu, Dzintars paziņoja - "ja būs pamatoti argumenti izdošanas prasījumam", VL-TB/LNNK noteikti balsos par "KPV LV" deputātu izdošanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu