Zemi sasnieguši neredzami stari no otras visuma malas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Astronomi apstiprinājuši, ka Zemi sasniegusi neredzama, antīka gaisma, kas nāk no citas galaktikas. Neviens nesaprot, kas tas īsti ir.

Kā vēsta izdevums “Live Science”, šie ultraīsie, ultraspēcīgie antīkās enerģijas uzplaiksnījumi ir visumā spilgtākā gaisma, ko gan nav iespējams redzēt. Tie ceļo miljardiem gaismas gadu tālu laikā un telpā un ir tik spilgti kā 100 saules, tomēr tā dēļ, ka tie ir radio viļņi, tie cilvēka acīm nav redzami.

Vai šie mistiskie viļņi varētu būt tālu supernovu uzplaiksnījumi? Neitronu zvaigznes? Vai tomēr citplanētiešu kosmosa kuģu izdalītais starojums? Neviens to nezina.

Zinātnieki uzskata, ka 2007. gadā pirmo reizi novērotā enerģija ir fenomens, ko ar mūsdienu tehnoloģijām nav iespējams pilnībā uztvert un saprast.

Jaunā pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Nature”, astronomi noskaidrojuši, ka kopš 2007. gada, šo uzplaiksnījumu daudzums gada laikā ir dubultojies. Pētījumā arī pierādīts, ka pirmie radioviļņu uzplaiksnījumi ir nākuši no otra visuma gala, nevis no kaimiņu galaktikām.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu