Nurmagomedovs: Esmu gatavs pamest UFC (3)

Karš pret UFC?
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: TASS/LETA

UFC čempions vieglajā svarā krievu cīkstonis Habibs Nurmagomedovs ar vietnes Instagram starpniecību paziņojis, ka ir gatavs atstāt UFC un atteikties no nopelnītā honorāra cīņā pret īru Konoru Makgregoru, ja tiks diskvalificēts cits krievu sportists Zubairs Tuhugovs, kurš ir Nurmagomedova komandas dalībnieks.

Kā zināms, Nurmagomedovs īsi pēc cīņas beigām izlēca no ringa un uzbruka Makgregora sparinga partnerim, bet divi pārstāvji no Nurmagomedova komandas, tostarp Tuhugovs, pēc tam uzbruka ringā Makgregoram.

Šobrīd Tuhugovam draud diskvalifikācija no UFC rīkotajiem pasākumiem. Arī viņš ir aktīvs UFC cīkstonis un viņam 27. oktobrī bija paredzēta cīņa Kanādā, kas pēc nekārtībām Lasvegasā ir atcelta. Zīmīgi, ka viņam bija jācīnās pret Makgregora sparinga partneri Artjomu Lobovu.

Šajā sakarā izteicies arī Nurmagomedovs: "Vēlos kaut ko pateikt UFC organizācijai. Kāpēc jūs nesodījāt nevienu, kad Konora banda uzbruka autobusam un ievainoja cilvēkus? Viņi toreiz varēja kādu no mums nogalināt! Kāpēc neviens neko nesaka par to, ka tika aizskarts manas dzimtenes, reliģijas, nācijas un ģimenes gods? Ziniet, ja jūs atlaidīsiet Tuhugovu, neaizmirstiet arī man atsūtīt dokumentus līguma laušanai. Ja nē, es pats to lauzīšu."

"Kāpēc jums ir jāsoda tikai mana komanda, ja video ir redzams, ka kāvās abas puses? Ja teiksiet, ka es to iesāku, es jums nepiekritīšu. Es pabeidzu iesākto," raksta krievs.

Tāpat viņš piebilda, ka vairākos video redzams, ka Makgregors pirmais uzbrucis viņa brālim.

Šobrīd pret Nurmagomedovu Nevadas štata sporta komisija uzsākusi izmeklēšanu par izraisīto incidentu. UFC prezidents Dana Vaits jau izteicies, ka Habiba honorārs par cīņu noteikti netiks izmaksāts pilnā apmērā. Tāpat viņam varētu piešķirt četru līdz sešu mēnešu diskvalifikāciju no cīņām ASV teritorijā, taču savu čempiona jostu viņš saglabās.

Noslēgumā Nurmagomedovs raksta: "Gandrīz aizmirsu. Manu honorāru variet paturēt sev. Tikai neaizrijaties ar to!"

Pēc neoficiāliem datiem, Nurmagomedovs par cīņu nopelnījis aptuveni 10 miljonus ASV dolāru. 20% no honorāra bija par piedalīšanos cīņā, 20% par uzvaru tajā, bet atlikušā daļa sastāv no pārdoto TV translāciju (pay per view - red.) ienākumiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu