Bordāns: Jāizmanto iespēja izveidot valdību bez ZZS un "Saskaņas" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Būtu nepiedodami neizmantot iespēju izveidot valdību bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Saskaņas", šodien žurnālistiem paziņoja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera kandidāts Jānis Bordāns.

Politiķis teica, ka valdība būtu jāveido nevilcinoties. Rīcībspējīgu, jaunu valdību, kas rīkojas un nevilcinās, gaida Latvijas sabiedrība, akcentēja Bordāns.

JKP līderis akcentēja, ka nesadarbošanās ar ZZS ir principiāla nostāja. Arī gadījumā, ja citi partneri piedāvās uzņemties valdības veidošanu, JKP neredz iespēju veidot citu koalīcijas modeli un sadarboties ar ZZS.

Taujāts par rīcību, ja partneri nepiekritīs JKP piedāvājumam, Bordāns norādīja, ka vispirms ir jāsagaida potenciālo partneru viedoklis. To politiskie spēki varētu sniegt līdz nākamās nedēļas vidum, un tad arī notiks atkārtotas sarunas.

Bordāns arī teica, ka gadījumā, ja partneri nepiekritīs piedāvājumam, tajā varētu "modificēt detaļas". Tomēr par to varēšot runāt, kad potenciālie partneri sniegs savu viedokli par JKP piedāvājumu.

JKP arī oficiāli paziņoja par piedāvājumu citām partijām attiecībā uz atbildības jomu sadalījumu.

JKP piedāvā veidot piecu partiju koalīciju bez ZZS un "Saskaņas". Sev JKP jaunajā valdībā vēlētos premjera posteni, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Saskaņā ar minēto piedāvājumu apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP) tiktu trīs ministrijas - Finanšu ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija.

Vēl trīs ministrijas pienāktos nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kura saglabātu kultūras ministra amatu, kā arī tiktu pie Izglītības un zinātnes ministrijas un Zemkopības ministrijas vadības grožiem.

Partijai "KPV LV" JKP iecerējusi atvēlēt ekonomikas ministra un satiksmes ministra krēslus, bet "Jaunajai Vienotībai" (JV) - tieslietu ministra un aizsardzības ministra posteņus.

Savukārt lēmums par Ārlietu ministrijas pārraudzību varētu tikt pieņems kopīgi.

JKP partijām, ar kurām tiekas valdības veidošanas sarunu otrajā kārtā, ir piedāvājusi veidot koalīciju, kurā iekļautos JKP, "KPV LV", AP, VL-TB/LNNK un JV, un amatu sadalījumu tajā, piektdien žurnālistiem pēc tikšanās ar JKP atklāja JV premjera kandidāts Krišjānis Kariņš.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu