Latviešu auklīte Īrijā stājas tiesas priekšā par vardarbību pret māsas bērnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PAUL FAITH/AFP

Deviņpadsmit gadus veca auklīte no Latvijas šonedēļ stājusies tiesas priekšā par vardarbību, nevērīgu izturēšanos un nolaidību pret gadu vecu mazuli - ziņo Breakingnews.ie.

Jauniete jau jūlijā tika apsūdzēta saistībā ar uzbrukumu bērnam un, iespējams, mazuļa rokas salaušanu.

Gadu vecā mazulīte aizvadītā gada 24. maijā tika nogādāta hospitālī ar labā augšdelma spirālveida lūzumu. Iesaistītais detektīvs informēja tiesu, ka pie likumsargiem mazuli nosūtīja bērnu aizsardzības dienests sakarā ar traumu neizskaidrojamo raksturu.

Trešdien notikušajā tiesas sēdē jauniete tika apsūdzēta par vardarbību pret bērnu, nevērīgu izturēšanos, sliktu apiešanos, pamešanu novārtā un bērna pakļaušanu darbībām, kas var radīt nevajadzīgas ciešanas vai kaitējumu bērna veselībai.

Toreiz un arī šonedēļ tiesā auklīti pavadīja viņas māsa, kura ir arī cietušās meitenītes māte.

Inspektors Toms Kenedijs pastāstīja, ka apsūdzētā incidenta laikā strādāja kā algota aukle pie savas māsas un viņas partnera un pieskatīja viņu trīs bērnus.

Trešdien rajona tiesā apsūdzētajai tika iesniegti izmeklēšanas laikā savāktie pierādījumi, bet viņas advokāts Džons Keisijs iesniedza pieteikumu, lai bezmaksas juridiskā palīdzība tiktu paplašināta, nodrošinot pierādījumu iztulkošanu latviešu valodā. Aizstāvis norādīja, ka viņa kliente nesaprot angļu valodu.

Lai arī tiesnesis piebilda, ka katras lapas tulkošana izmaksās milzu naudu, advokāta pieteikums tika apstiprināts un lieta tālāk tiks izskatīta Ennisas apgabala tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu