Klāt Latvijas basketbola klasika

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: basket.lv

Iepriekšējās sezonas pašmāju čempionāta finālistu duelī "VEF Rīga" šodien Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas regulārā turnīra mačā uzņem "Ventspili".

Mačs "Elektrum" Olimpiskajā centrā sāksies plkst.17, un tiešraidē to translēs kanāls "Best4Sport TV".

"VEF Rīga" apvienotā čempionāta sezonu iesāka ar divām pārliecinošām uzvarām pār Igaunijas klubiem Raplas "Avis Utilitas" (102:68) un Tallinas "Kalev"/TLU (95:56). Tiesa, pēc tam sekoja divi zaudējumi VTB Vienotajā līgā pret Maskavas apgabala "Himki" (67:96) un Permas "Parma" vienībām (76:80).

Tikmēr "Ventspils" apvienotā čempionāta ievadā ar 85:97 zaudēja Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet pēc tam svinēja trīs uzvaras pēc kārtas pār "TalTech" (92:78), Pērnavas "Sadam" (97:62) un "Ogres" (94:92) komandām. Savukārt starptautisko turnīru sezonu "Ventspils" iesāka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā ar zaudējumu 78:99 Polijas vienībai Vloclavekas "Anwil".

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā "VEF Rīga" krāsas pārstāv Mareks Mejeris, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Klāvs Čavars un Andris Misters, bet komandas rindas papildinājuši Andrejs Gražulis, Artūrs Ausējs, Roberts Stumbris, Artjoms Butjankovs, Eduards Hāzners, kā arī leģionāri Ostins Lūks, Stīvs Zeks un Vinsents Konsils.

Tikmēr "Ventspils" komandu veido aizvadītās sezonas čempionu sastāvs - Rihards Lomažs, Ingus Jakovičs, Māris Gulbis, Ronalds Zaķis, Roberts Freimanis Artūrs Grīnbergs un Kristaps Ķilps, bet jaunpienācēji ir Lauris Blaus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš, kā arī leģionāri Ārons Džonsons, Entonijs Bīns un Džonatans Erledžs. Sezonas priekšvakarā pievienojās arī Mareks Jurevičus, kurš iepriekš ir bijis ventspilnieku sastāvā un bijis tās kapteinis.

Tiesa, jau sezonas sākumā ventspilniekus piemeklējušas sastāva problēmas - traumu dēļ šonedēļ nespēlēja Antrops, Zaķis un Blaus. Tāpat laukumā vēl nedevās Bērziņš.

Vēl šodien "Liepāja" plkst.16 savā laukumā uzņems Pērnavas "Sadam", plkst.17 "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" viesosies pie Ervīna Jonāta pārstāvētās Raplas "Avis Utilitas", bet plkst.18 "Betsafe"/"Jūrmala" savās mājās tiksies ar Tallinas "Kalev"/TLU. Mačus tiešraidē translēs portāls "Delfi.lv".

Turnīra kopvērtējuma ar četrām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar divām uzvarām divos mačos seko "VEF Rīga", bet trešā ar trim panākumiem četrās cīņās ir "Ventspils". Savukārt pirmajam trijniekam ar divām uzvarām trīs mačos seko "Betsafe"/"Jūrmala", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", Tallinas TLU/"Kalev" un "Tartu Universitāte".

Tālāk ar diviem panākumiem četros dueļos ir "Ogre", kam ar vienu panākumu trīs cīņās seko "Liepāja", bet "Latvijas Universitātei" ir viens zaudējums vienīgajā mačā, kamēr "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" cietušas trīs un četrus zaudējumus, abām Latvijas komandām noslēdzot turnīra tabulu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu