Vētrā "Maikls" ASV 16 bojāgājušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jim Broaddus, director of the Bear Creek Feline Center, leads volunteers through damage caused by Hurricane Michael at the Feline Center in Panama City, Florida, U.S., October 12, 2018.   REUTERS/Terray Sylvester
Jim Broaddus, director of the Bear Creek Feline Center, leads volunteers through damage caused by Hurricane Michael at the Feline Center in Panama City, Florida, U.S., October 12, 2018. REUTERS/Terray Sylvester Foto: TERRAY SYLVESTER/REUTERS

Vētrā "Maikls" ASV gājuši bojā 16 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Septiņi cilvēki gājuši bojā Floridā, pieci - Virdžīnijā, trīs - Ziemeļkarolīnā, bet viens - Džordžijā.

Jau ziņots, ka "Maikls" trešdien sasniedza Floridu kā ceturtās kategorijas viesuļvētra, taču strauji zaudēja spēku un kļuva par tropisko vētru. Pēc Floridas "Maikls" plosījās Džordžijā un Alabamā, bet ceturtdienas vakarā vētras centrs virzījās pāri Ziemeļkarolīnai un pēc tam skāra Virdžīniju.

Virdžīnijā četri no bojāgājušajiem cilvēkiem noslīkuši. Piektais upuris ir ugunsdzēsējs, kurš bija devies izsaukumā, atklāja štata policija.

Rīkojums evakuēties Floridā tika dots apmēram 370 000 cilvēku, taču desmitiem tūkstoši cilvēku nepakļāvās šai varasiestāžu prasībai, paziņojušas amatpersonas.

Vētra nodarījusi lielus postījumus - applūdušas pilsētu ielas, sagrautas mājas, nolauzti koki. Televīzijā demonstrētajos kadros redzams, ka applūdušās ielas ir neizbraucamas, tajās guļ koki, satelītšķīvji un luksofori.

Piektdienas rītā no Floridas līdz Virdžīnijai bez elektroapgādes bija palikuši vairāk nekā 1,4 miljoni patērētāju. Elektroapgāde tiek pakāpeniski atjaunora.

Vairākās vietās applūduši arī starppilsētu autoceļi.

ASV prezidents Donalds Tramps izsludinājis Floridā, Alabamā un Džordžijā ārkārtas stāvokli, kas dod iespēju šiem štatiem izmantot federālo palīdzības fondu līdzekļus un saņemt atbalstu no Federālās ārkārtas situāciju pārvaldes (FEMA).

FEMA administrators Broks Longs telekanālam CNN sacīja, ka bojāgājušo skaits, visticamāk, pieaugs, jo glābēji vēl turpina pārmeklēt gruvešus.

Palīdzības sniegšanā cietušajiem iesaistīti tūkstošiem Nacionālās gvardes karavīru un avārijas dienestu darbinieku.

Tikmēr "Maikls" aizvirzījies virs Atlantijas okeāna, bet tā ietekme - spēcīgs vējš un lietus - vēl jūtama Jaunanglijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu