Ogres novada pašvaldība gatavojas būvēt divus iekārtos tiltus pār Ogres upi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ogres novada pašvaldība plāno izbūvēt divus iekārtos tiltus pār Ogres upi, no kuriem viens būtu Meņģeles un Mazozolu pagasta teritorijā, bet otrs - Ogres pilsētas teritorijā, aģentūrai LETA stāstīja pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Patlaban pašvaldība ir izsludinājusi iepirkumu, kas ir sadalīts divās daļās - trošu tilta pār Ogres upi, skatu platformas Ogres novada Meņģeles pagastā projektēšana un autoruzraudzība, kā arī iekārtā (gājēju) tilta pār Ogres upi, teritorijā starp Jāņa Čakstes prospektu un Ogres ielu Ogres pilsētā projektēšana un autoruzraudzība.

Trošu tiltu, kas savienos Meņģeles un Mazozolu pagastu, plānots izbūvēt divu gadu laikā, pārbūvējot arī pievedceļu līdz šim tiltam un izbūvējot skatu platformu Ogres upes krastā, kā arī labiekārtojot infrastruktūru šo objektu tuvumā. Šī gada jūnijā pašvaldības domes sēdē tika pieņemts lēmums par pašvaldības līdzfinansējuma nodrošināšanu šim projektam, skaidroja Sapožņikovs.

Minētā projekta kopējās izmaksas plānotas 246 409 eiro, no kuriem 86 243 eiro segs Latvijas Vides aizsardzības fonds un 160 166 eiro Ogres novada pašvaldība no 2018. gada budžeta līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem un 2019.gada budžeta.

Otrs objekts - gājēju tilts par Ogres upi pilsētas teritorijā - tiks būvēts, lai nodrošinātu iedzīvotāju ikdienas pārvietošanos no Ogres pilsētas individuālās apbūves teritorijām Pārogrē, tajā skaitā kādreizējās dārzkopības sabiedrības "Lašupes", kas tagad ir iekļauta pilsētas administratīvajā teritorijā, nokļūšanu uz autobusu pieturām otrā upes krastā, lai ar sabiedrisko transportu dotos uz pilsētas centru, kur pieejami viņiem nepieciešamie pakalpojumi, kā arī varētu iepirkties otrpus upes esošajā veikalā.

Kā skaidroja Sapožņikovs, šā gada pašvaldības budžetā šim projektam finansējums nav iekļauts. Noslēdzoties iepirkumam uz izvērtējot piedāvājumus, tiks risināts finanšu jautājums.

Ogres novada pašvaldība dabas parkā "Ogre ieleja" pēdējo divu gadu laikā ir īstenojusi vairākus projektus tūrisma infrastruktūras pilnveidošanai un intensīvi turpina iesākto šajā teritorijā, lai dabas parks un Ogres upe tiktu pilnvērtīgi izmantoti tūrisma jomā, veicinot arī vietējās uzņēmējdarbības attīstību pagastos, atzīmēja Sapožņikovs

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu