Čakša nākamajam veselības ministram iesaka "stiprināties garā" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Veselības ministre Anda Čakša
Veselības ministre Anda Čakša Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pašreizējā veselības ministre Anda Čakša (ZZS) nākamajam ministram iesaka "stiprināties garā", jo viņam vajadzēs jābūt gatavam pieņemt ļoti daudzus izaicinošus lēmumus, aģentūrai LETA sacīja Čakša.

Viņa uzskata, ka nākamajam veselības ministram nevajadzētu mainīt prioritātes - rindu mazināšanu, veselības budžeta audzēšanu, mediķu atalgojuma palielināšanu, zāļu cenu samazināšanu un veselības aprūpes kvalitātes uzlabošanu. Čakšas ieskatā, būtu labi, ja jaunais ministrs ietu kaut vai iesākto ceļu visās šajās prioritātēs.

Čakša norādīja, ka ieguvusi Saeimas mandātu un gadījumā, ja nevarēs turpināt darbu veselības ministres amatā, tad "absolūti noteikti" turpinās darbu kā Saeimas deputāte. Vienlaikus ministre gan vēl neatklāja, kādus priekšlikumus jaunajā amatā viņa varētu virzīt, kaut arī ideju esot daudz.

Ministre līdz savu pilnvaru beigām vēl vēlas nobeigt vairākus darbus, lai sagatavotu ministriju nākamajai vadībai. Svarīgi, ka iesākts runāt par darbnespējas lapu samazināšanu, universitāšu slimnīcu finansēšanu, kā arī kvalitātes jautājumiem, piebilda Čakša.

Jau ziņots, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kura 12.Saiemas vēlēšanās ieguva 21 mandātu, pēc provizoriskajiem 13.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, jaunajā sasaukumā iegūs tikai 11 deputātu vietas.

No Rīgas apgabala Saeimā ievēlēta finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un veselības ministre Čakša. No Vidzemes apgabala ZZS Saeimā pārstāvēs Ministru prezidents Māris Kučinskis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Saeimas deputāts, Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs Armands Krauze.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu