Rīdzinieki salst: kad beidzot tiks pieslēgta apkure Rīgas daudzdzīvokļu namos? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apkures radiatori.
Apkures radiatori. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīdzinieku ģimene Ieriķu ielā ir izmisumā - apkure viņu daudzdzīvokļu namā kā netiek pieslēgta, tā netiek. Dzīvoklī temperatūra ir vien 16 grādu, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Ģimenes locekļi  slimo, bet telpu izvēdināt nevar, jo dzīvoklī ir pārāk auksti. Zīdaiņa un dzīvojamo istabu silda ar eļļas radiatoru, citas istabas aukstuma dēļ neapdzīvo, bet jāmaksā par visu platību.

Par to, ka rīdzinieki salst, jo apkure nav pieslēgta, raidījums saņēmis ziņas no Vecmīlgrāvja, Ķengaraga, Purvciema, Pļavniekiem un Pārdaugavas.

Ziepniekkalna iedzīvotājs Jevgenijs ziņo, ka viņa namā ne tikai apkure nav pieslēgta, bet arī desmit dienas nav karstā ūdens. Turklāt pakalpojuma sniedzēju, PS "Siltumserviss Rīga", nav iespējams sazvanīt.

Izmantojot televīzijas priekšrocības, raidījuma "Bez Tabu" žurnālistiem izdodas sazināties ar pakalpojuma sniedzēju.

"Apkuri mēs pieslēdzam pēc "Rīgas namu pārvaldnieka" apstiprināto objektu grafika. Līdz 20. oktobrim, domājam, ka būs pieslēgts visās mājās," informē "Siltumserviss Rīga" pārstāve Baiba Laksa. 

Laksa atzīst, ka no rīdziniekiem dienā saņemot aptuveni 5 000 zvanu. Visiem nespējot atbildēt, tāpēc par siltuma padeves problēmām aicina ziņot elektroniski.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvis Krists Leiškalns mierina, ka pagaidām apkure nav pieslēgta vien mazāk nekā simts namos. Daudzos namos notiek atgaisošanas darbi. Gandrīz visām ēkām, izņemot ēkas ar tehniskām problēmām, sistēmu atgaisošana tiks pabeigta līdz 22. oktobrim. 

Lai pēc iespējas operatīvāk reaģētu uz klientu pieteikumiem, līdzās esošajiem komunikācijas kanāliem izveidots jauns portāls: https://sos.rnparvaldnieks.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu