Vai Vācijai vairs nederīgās, videi kaitīgās mašīnas nonāks Latvijā? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FOCKE STRANGMANN/EPA

Vācijā jau ilgstoši cīnās, lai samazinātu CO2 emisijas. Viens veids, kā to panākt, ir ierobežot videi kaitīgāko un veco automašīnu dalību satiksmē. Ne bez pamata Latvijā un citviet Austrumeiropā bažījas, ka šīs mašīnas sāks vairumā parādīties uz to ceļiem - vēsta Latvijas Radio.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts stāsta, ka šis jautājums jau aktualizēts: "Mums ir vienas no zemākajām algām un ir skaidrs, ka, ja Vācijā vairs nevarēs lietot, piemēram, dīzeļus, tad šie dīzeļi nāks uz šejieni"

Eglītis uzsver, ka šīs videi kaitīgākās un vecās mašīnas nekļūs tikai par Austrumeiropas problēmu.

"Šīs smagās mašīnas jau pārvietojas pa visu Eiropu," teic VARAM parlamentārais sekretārs. "Nav tā, ka tās atceļo uz Latviju un šeit arī paliek. Tāpēc zināmā mērā tā ir visas Eiropas problēma."

Eglītis uzskata, ka Eiropas Savienībai kaut kā būtu jākompensē šo mašīnu parādīšanos Latvijas tirgū - vēsta Latvijas Radio.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu