Jakovičs: Grupa ir viena no stiprākajām Čempionu līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempionei basketbolā "Ventspilij", spēlējot optimālajā sastāvā, ir iespēja sasniegt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas izslēgšanas turnīru, sarunā ar aģentūru LETA atzina Kurzemes komandas saspēles vadītājs Ingus Jakovičs.

"Ventspils" sestdien "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas regulārā turnīra mačā viesos ar 90:89 uzvarēja principiālos pretiniekus "VEF Rīga". Ventspilnieki ceturtajā ceturtdaļā izlaida lielu pārsvaru, turklāt "VEF Rīga" pēdējās sekundes metiens viņiem varēja atnest zaudējumu.

"Paši nedaudz atlaidām rezultātu, šajā situācijā nevienu citu vainot nevaram. Lai gan tiesnešu svilpes pašās beigās bija tādas, kādas bija, spēles pēdējo minūšu sniegumā atbildība jāuzņemas tikai vienīgi pašiem uz sevi. Pats galvenais, ka esam izcīnījuši uzvaru, līdz ar to arī ar savu sniegumu varu būt apmierināts," stāstīja Jakovičs, kurš šajā spēlē guva 15 punktus.

"Ventspilij" savainojumu dēļ šajā mačā nevarēja palīdzēt abi centra spēlētāji Ronalds Zaķis un Lauris Blaus. Tāpat laukumā vēl nedevās uzbrucējs Jānis Bērziņš, kā arī traumu dziedē aizsargs Jānis Antrops.

"Ņemot vērā to, ka ierindā nav garo spēlētāju, šāds rezultāts ir tuvu optimālajam. Šobrīd var spēlēt trīs garie spēlētāji, kurus pat īsti par garajiem nevar nosaukt [Roberts Freimanis, Māris Gulbis un Džonatans Erledžs]. Ir grūti zem groza, Čempionu līgā bija vēl grūtāk. Zinājām, ka "VEF Rīga" spiedīs un būs problēmas, bet labi tikām galā," secināja Jakovičs.

Starptautisko turnīru sezonu "Ventspils" iesāka FIBA Čempionu līgā ar zaudējumu 78:99 Polijas vienībai Vloclavekas "Anwil". Ventspilnieki izgāza spēles pirmo puslaiku, pēc kura atradās iedzinējos ar 24 punktiem.

"Bija neliels nokdauns, negaidījām, ka būs tik smagi. Nebijām šosezon pirms tam tādas spēles aizvadījuši. Gatavojām aizsardzību, bet viņi mūs pārsteidza. Secinājums bija tāds, ka tā nevar atkārtoties, it īpaši savās mājās," atklāja saspēles vadītājs.

Jau otrdien "Ventspilij" būs nākamā spēle FIBA Čempionu līgā, viesos tiekoties ar Spānijas augstākās līgas komandu Mursijas UCAM.

"Būs grūti, Spānijā vienmēr ir smagi. Šāda līmeņa komandas var uzvarēt arī Barselonas "Lassa" un Madrides "Real" vienības. Mums ir diezgan smags grafiks," pauda basketbolists.

Vēl šajā apakšgrupā spēlē Avelīno "Sidigas" no Itālijas, "Ņižņij Novgorod" no Krievijas, Bandirmas "Banvit" no Turcijas, Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas un "Le Mans" no Francijas. 2016.gadā sezonas pirmo pusi Jakovičs pavadīja tieši "Ņižņij Novgorod" komandā.

"Katru gadu saķeram galvas un sakām, ka grupa ir spēcīga, tomēr vienmēr cīnāmies par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, kas arī šosezon ir mērķis. Vajag optimālu sastāvu, tad noteikti varam cīnīties par izslēgšanas turnīru. Grupa ir ļoti stipra, viena no stiprākajām Čempionu līgā. Būs arī neliela atgriešanās Ņižņijnovgorodā. Pret iepriekšējām komandām vienmēr gribās pierādīt sevi - kā spēlējot pret "Ņižņij Novgorod", tā arī pret "VEF Rīga"," stāstīja Jakovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu