Uzbrukums "Facebook" - daudz ļaunāks nekā iepriekš ziņots (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MANDEL NGAN/AFP

Sociālās vietnes "Facebook" pārstāvji piektdien atklājuši, ka septembra beigās notikušais hakeru uzbrukums ir daudz ļaunāks, kā iepriekš domāts - ziņo "Vice News". 

Hakeri uzbrukuma laikā ieguvuši daudz nopietnāku informāciju kā tikai telefona numurus vai e-pasta adreses, atklājies izmeklēšanā. 

Uzbrucēji ieguvuši 14 miljonu lietotāju personīgo informāciju par dzīvesvietu, reliģisko piederību, attiecību statusu, dzimšanas dienu un ierīces, no kurām lietotāji ir ierakstījušies sociālajā tīklā. 

"Facebook" pārstāvji informēja, ka iegūta arī informācija par vietām, kuras lietotāji atzīmējuši, ka apmeklē, un par lapām, kurām tie seko, un par pēdējām 15 meklētajām vienībām. 

Šobrīd vainīgā vārds netiek atklāts un tiek turpināta izmeklēšana. 

Jau iepriekš ziņots, ka septembra beigās notikušajā kiberuzbrukumā cietuši aptuveni 50 miljoni "Facebook" lietotāju konti, tomēr lietotnes pārstāvji informēja, ka tomēr šis skaitlis ir mazāks - 30 miljoni kontu. 

Visiem cietušajiem kontiem pie ierakstīšanās savā profilā tika lūgts nomainīt paroli. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu