Veselības ministre Čakša atklāti par to, kā ir audzināt zīdaini un vadīt ministriju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijusī Veselības ministre Anda Čakša
Bijusī Veselības ministre Anda Čakša Foto: Ieva Leiniša/LETA

Veselības ministre Anda Čakša šā gada 21. janvārī laida pasaulē meitu Annu, taču grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā atradās tikai aptuvenu trīs mēnešus. Izdevumam "Privātā dzīve" Čakša pastāstīja, kā ir apvienot tik maza bērna audzināšanu un valsts vadīšanu. 

Kā atklāj ministre, viņai šis laiks bijis ļoti grūts, it īpaši, pēdējais mēnesis.

"Pēdējās nedēļas bija smagas, jo visi TV raidījumi un debates, kurās politiķiem bija jāpiedalās, notika vēlu vakaros," sacīja Zaļo un Zemnieku savienības biedre par šobrīd astoņus mēnešus veco meitiņu, kas nāca pasaulē viņas un otolaringologa Ivo Tērauda ģimenē.

"Ģimene rēķinājās, ka pēdējais priekšvēlēšanu mēnesis būs vissmagākais. Par laimi, meitiņai bija liela auklīšu komanda, kas parūpējas par viņu laikā, kad manis nebija līdzās. Viņai ir lielisks tētis, kurš arī vēlēšanu naktī palika mājās kopā ar meitu. Lieli palīgi mazās auklēšanā ir arī mani dēli. Ir radiniece, kura laiku pa laikam veic auklītes funkciju. Palīdz mana mamma. Taču neatkarīgi no veicamo darbu daudzuma katru rītu un vakaru atrodu laiku, lai pabūtu kopā ar meitu," pastāstīja Čakša.

Anna ir ministres trešais bērns - no iepriekšējām attiecībām viņai ir divi dēli - Andrejs Pūce un Eduards Vītoliņš.

Čakša skaidro, ka bērnu kopšanas atvaļinājumā devusies uz tik īsu laiku, jo jutusi atbildību pret premjeru, tā kā stājoties amatā nebija brīdinājusi, ka grasās palikt stāvoklī.

Tāpat ministre atklāja, ka, audzinot bērnu pēc 40 gadu vecuma, viņa jūtas labāk, nekā 21 gadu vecumā, kad piedzima viņas pirmais bērns. 

Fotogalerija: Veselības ministre Anda Čakša informē par aktualitātēm veselības nozarē

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu