Beibežos jaunieši, iespējams atriebjoties, nodedzina stalli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zirgi aplokā.
Zirgi aplokā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Naktī no svētdienas uz pirmdienu piecos no rīta izcēlies ugunsgrēks staļļos, kuros bija sagatavota pārtika dzīvniekiem 15 000 eiro vērtībā. Vietējie uzskata, ka to izdarījuši apkārtnes jaunieši, vēsta raidījums Degpunktā. 

Vietējie ir pārliecināti, ka izraisītais ugunsgrēks bijis ļaunprātīgs, jo ugunsdzēsēji apstiprinājuši, ka tas izcēlies trīs dažādās vietās. Neviens no dzīvniekiem necieta, tie tika sadzīti atsevišķos staļļos. 

Kad ugunsdzēsēji ieradās staļļi, kuros atradās ēdiens, vairs nebija glābjami. Tie dega 600 kvadrātmetru platībā. Galvenais glābēju uzdevums bija apturēt uguni no tālākas izplatības. 

Vietējie ir pārliecināti, ka ciema jaunieši aizdedzinājuši stalli aiz atriebības. Saimniecības darbiniece Laila atceras konfliktu, kas varētu būt iemesls uzbrukumam. Pēc aizrādīšanas, ka bērni nedrīkst nākt aplokos un mētāt akmeņus, pie īpašniekiem ieradušies vecāki, kas izteikuši pārmetumus par aizrādīšanu bērniem. 

Jau iepriekš Beibežos ir bijušas problēmas ar jauniešu huligānismu, taču vietējās varas iestādes nereaģējot. Vietējie cer, ka šis notikums kaut ko mainīs. 

Šobrīd saimnieki baro zirgus ar auzām, taču to ilgam laikam vairs nepietiks, apkārtējie cenšas palīdzēt kā spēj. Zirgu aprūpētāji lūdz jebkādu palīdzību, kāda ir iespējama. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu