"Vai tiešām bērniem jāzelē cigaretes?" Veikalos atgriežas cigarešu formas košļenes (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pie portāla "Apollo" redakcijas vērsās kāda satraukta lasītāja - bērns no skolas mājās pārradies ar cigarešu paciņu somā.

"Es jau biju gatava taisīt skandālu un noturēt lekciju par kaitīgajiem ieradumiem, bet, kā izrādījās, ne bērns šoreiz tas, uz kuru jādusmojas," stāsta māmiņa.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Somā atrastā cigarešu paciņa ir košļeņu iepakojums - tajā iekšā 10 košļenes, kas pēc formas un izskata atgādina cigaretes. Paciņa noformēta bērniem pievilcīgā skatā - virsū uzdrukāti krāsaini burti un bilde no datorspēlēm.

"Domāju, ka tā ir kāda pagātnes palieka - atceros, ka pirms krietna laika šādas košļenes bija katrā veikalā," stāsta satrauktā lasītāja, "bet nu tagad taču tāda tumsonība būtu jāizskauž!"

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Cigarešu formas košļenes bērns iegādājies veikaliņā pie Rīgas 84. vidusskolas Purvciemā.

"Tādas košļenes es neesmu redzējusi nevienā lielveikalā - tās noteikti ir aizliegts tur tirgot," viedokli pauž sieviete.

"Bet nesaprotams liekas fakts, ka tādas lietas drīkst pārdot tieši mazajos veikaliņos pie skolas. Kāpēc tas būtu jādara?"

"It kā cigarešu atkarība jau tā nebūtu problēma pieaugušo vidū - tagad pīpēt jāsāk mācīt jau no mazotnes?" jautā lasītāja.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu