Latvijas simtgadei par godu Latvija kļūst ģimenēm draudzīgāka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Biedrības “Babyroom.lv” un lielākā ģimenes portāla Cālis.lv veiktajā vecāku aptaujā jau otro gadu tika noskaidroti ģimenēm draudzīgākie uzņēmumi Latvijā sešās nominācijās.

Mākslas vai kultūras jomā balvu saņēma Jelgavas pilsētas bibliotēka, ēdināšanas jomā – “Chocolate&Pepper” Jelgavā, savā jomā – Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, tirdzniecības jomā – “Rīga Plaza”, tūrisma jomā - Mālpils muiža, bet aktīvās atpūtas jomā – “Avārijas brigāde”.

Īpašā nominācijā tika noskaidroti arī 7 vecāku izvirzīti uzņēmumi, kas par godu Latvijas simtgadei, sadarbībā ar Bella Baby Happy, tika apbalvoti ar Latvijā ražotiem pārtinamajiem galdiņiem. 

Bērnu pārtinamos galdus kā Latvijas simtgades dāvanu no Babyroom.lv saņēma restorāns “MIO”, atpūtas un izklaides centrs “Bowlero”, Mālpils muiža, “Cafe del Mar Riga”, restorāns "Parks" Jelgavā, restorāns “Hercogs” un “Beverīnas labirinti”.

Speciālbalvu pasniedza arī invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons”, kas par savu favorītu noteica jaunatvērto “Ikea Latvia”.

Foto: publicitātes

LR Labklājības ministrs Jānis Reirs, pasniedzot balvu ģimenei draudzīgākajai vietai mākslas un kultūras jomā, uzsvēra, ka nākotnē ģimenei draudzīgas vietas būs arvien nozīmīgākas, jo jaunais regulējums paredz arī strādājošiem vecākiem saglabāt bērna kopšanas pabalstu. "Mammām vairs nebūs laika gatavot ēst, tādēļ noteikti pieaugs pieprasījums pēc vietām, kur esi gaidīts kopā ar bērniem," sacīja ministrs.

Babyroom.lv pārstāve Anna Rozīte atzīmē, ka ģimenei draudzīgu vietu kļūst arvien vairāk. Mājaslapā www.babyroom.lv apzināto vietu skaits jau pārsniedzis trīs simtus.

Ģimenei draudzīgākās vietas atrodamas ne tikai interneta vietnē www.babyroom.lv, bet no šodienas arī apkopotas Babyroom.lv un LiveRiga kopīgi izdotā brošūrā latviešu, krievu un angļu valodās. “Mēs kā aktīvas māmiņas bieži ceļojam un zinām, cik svarīgi ir, ka ierodoties kādā jaunā vai nezināmā vietā, ir pieejama informācija par iestādēm, kas rūpējas par ģimeņu un bērnu ērtībām,” uzsver Anna Rozīte, tādēļ brošūra būs pieejama tūrisma informācijas centros, lai mūsu valsts viesi, kuri ierodas ar bērniem, var justies īpaši gaidīti.

Brošūras būs atrodamas TIC Rātslaukumā, Kaļķu ielā 16 un Rīgas autoostā.

Biedrības Babyroom.lv galvenais mērķis ir veicināt ģimenēm draudzīgas Latvijas attīstību, atbalstot vecāku ar maziem bērniem veiksmīgu iekļaušanos sabiedrībā. Biedrības mājaslapā www.babyroom.lv ir apkopota informācija par vietām, kas ir padomājušas par bērnu un vecāku ērtībām. Jau tagad mājaslapā ikviens var gūt informāciju par dažādām publiskām vietām - valsts vai pašvaldību organizācijām, ēdināšanas, medicīnas, kultūras, izklaides un citām iestādēm, kuras ir lielākā vai mazākā mērā piemērotas ģimeņu ar bērniem vajadzībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu