Hārtlijs met acis uz "Maple Leafs" uzbrucēju, kuram nav noslēgts jauns līgums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS

Latvijas izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Omskas "Avangard" galvenais treneris Bobs Hārtlijs savā komandā labprāt redzētu rezultatīvo zviedru uzbrucēju Viljamu Nīlanderu, kurš ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Toronto "Maple Leafs" vēl nav vienojies par jaunu līgumu.

Pašlaik 22 gadus vecais ierobežoti brīvais aģents Nīlanders vēlas saņemt astoņus miljonus dolāru gadā, taču "Maple Leafs" nav gatava maksāt tik lielu summu. Ja abas puses līdz 1.decembrim nepanāks vienošanos, Nīlenders šosezon nevarēs spēlēt NHL.

KHL uz Nīlanderu tiesības ir "Avangard" komandai, kura viņi izraudzījās 2013.gada KHL drafta otrajā kārtā. Par zviedru interesi jau izrādījusi Ufas "Salavat Julajev", taču "Avangard" negrasās šķirties no savām tiesībām uz Nīlanderu.

"Es viņu labprāt redzētu mūsu komandā. Cīrihe trenēju viņa tēvu un arī Viljams ir lielisks hokejists, neskatoties uz to, ka pagaidām ir bez līguma," teica Hārtlijs, tajā pat laikā paužot cerību, ka Nīlanders panāks vienošanos ar NHL komandu.

Jaunais hokejists pagaidām trenējas Zviedrijā un katru dienu zaudē 20 000-45 000 ASV dolāru no nākamā līguma.

"Protams, ka tā ir liela nauda, bet galu galā man jādomā par to, kas ir vislabākais variants man pašam. Tāpat domā arī mans aģents. Tas ir svarīgi, jo īpaši tāpēc, ka ir runa par vairāku gadu līgumu, līdz ar to man jādomā ilgtermiņā. Tā ir manis paša nākotne," "Aftonbladet" citē Nīlandera teikto.

Nīlanders iepriekšējā sezonā 82 regulārā čempionāta spēlēs guva 20 vārtus un veica 41 rezultatīvu piespēli, bet septiņos Stenlija kausa izcīņas dueļos izcēlās ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Nīlanders bija trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Kopumā NHL karjerā viņš 185 spēlēs guvis 48 vārtus un veicis 87 rezultatīvas piespēles.

Nīlandera prombūtne gan pagaidām nekā nav ietekmējusi "Maple Leafs" sniegumu, jo Toronto vienība septiņās spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras un ar 12 punktiem ir NHL līdere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu