"VEF Rīga" basketbolisti sagrauj "Liepāju" un izcīna kārtējo uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts vicečempione "VEF Rīga" otrdien "OlyBet" Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta spēlē savā laukumā ar 102:47 (25:6, 22:20, 30:6, 25:15) sagrāva "Liepāju".

Rīdziniekiem 16 punktus iemeta Roberts Stumbris, bet par vienu mazāk pievienoja Andrejs Gražulis. Savukārt liepājnieku sastāvā ar desmit punktiem atzīmējās Rihards Bērziņš.

"Liepājas" komanda bija nonākusi bezdibeņa malā jau pirmajā ceturtdaļā, ko zaudēja ar graujošo 6:25. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 47:26 par labu "VEF Rīga" basketbolistiem, kuri jau trešā ceturkšņa izskaņā bija pārsnieguši 40 punktu vadību.

"VEF Rīga" iepriekšējā šī turnīra spēlē ar 89:90 piekāpās savai principiālajai konkurentei "Ventspils", kamēr "Liepāja" ar 62:93 atzina Pērnavas "Sadam" pārākumu.

Liepājas un Rīgas komandas pēdējo reizi savā starpā tikās pārbaudes spēlē septembra sākumā, kad ar 97:78 pārāka bija "VEF Rīga" komanda.

Turnīra kopvērtējuma ar četrām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar četriem panākumiem piecās cīņās seko "Ventspils". Pirmo četrinieku ar ar trim uzvarām četros mačos noslēdz Tallinas TLU/"Kalev" un "VEF Rīga", bet divas uzvaras trīs spēlēs ir "Tartu Universitātei".

Tālāk ar diviem panākumiem četros dueļos ir "Ogre", "Betsafe"/"Jūrmala", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un Raplas "Avis Utilitas". Desmitajā vietā ar vienu uzvaru divās spēlēs ir LU, kam ar diviem panākumiem piecos mačos seko "Sadam". Tālāk ar vienu uzvaru trīs spēlēs ir Tallinas "TalTech", kam ar vienu panākumu četrās cīņās seko "Liepāja", ieņemot 13.pozīciju. Tikmēr "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" cietušas trīs un četrus zaudējumus, noslēdzot turnīra tabulu.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu