"Stockmann" pārdevis pēdējo universālveikalu Krievijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Universālveikals "Stockmann".
Universālveikals "Stockmann". Foto: Edijs Pālens/LETA

Somijas mazumtirdzniecības kompānija "Stockmann" pārdevusi savu pēdējo universālveikalu Krievijā - tirdzniecības centru "Ņevskij centr" Sanktpēterburgā, teikts uzņēmuma publiskotajā paziņojumā.

Tirdzniecības centru "Ņevskij centr" iegādāsies "PPF Real Estate", par to samaksājot 171 miljonu eiro.

"Stockmann" vadītājs Lauri Veijalainens norāda, ka šis darījums uzņēmumam nodrošinās finanšu elastību.

"Šis pārdošanas darījums nodrošinās "Stockmann" iespēju pilnībā koncentrēties uz tirdzniecības centru attīstīšanu Somijā un Baltijas valstīs," skaidro Veijalainens.

Šis bija pēdējais "Stockmann" aktīvs Krievijā, kur pirms trīs gadiem kompānija sāka pārdot vai iznomāt visus savus universālveikalus. Par tiesībām nomāt piecus Somijas tīkla veikalus Maskavā un vienu Sanktpēterburgā un Jekaterinburgā Jakova Pančenko kompānija "Reviva Holding" samaksāja piecus miljonus eiro. Pēc darījuma "Stockmann" aktīvu portfelī Krievijā palika tikai "Ņevskij centr" Sanktpēterburgā.

Somijas koncerns "Stockmann" ir dibināts 1862.gadā un strādā vairākos virzienos, kas aptver gan pasta piegāžu servisu, gan apģērbu veikalus un universālveikalus. Tas darbojas arī Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu