Slikti nokārtoji eksāmenu? Tā vietā var nākties kārtot citu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdien Saeimas Izglītības komisijas sēdē izvērtās diskusijas par grozījumiem Izglītības likumā. Galvenokārt strīdus izraisīja ierēdņu birokrātiskā attieksme un dažādu solījumu pārrunāšana atkal un atkal, vēsta TV3 ziņas. 

Dusmas sēdes laikā izraisīja jau vairākas reizes apspriestais jautājums par jauno mācību priekšmetu, ko pagaidām domāts dēvēt par vienkārši "Drāmu". Pamatā tā ir izpildītājmāksla, kas ļautu skolēniem attīstīt aktiera talantus. 

Guntars Catlaks Valsts Izglītības Satura centra vadītājs piezīmēja: "Es piekrītu. Esam diskutējuši par nosaukumu, kurš nav prefekts. Neesam atraduši labāku. Vai tā būtu izpildītājmāksla vai tēlotājmāksla."

Saeimas deputāte Inguna Rībena iebilda, ka par šo jau ir runāts četrus gadus, kāpēc par to jārunā vēl piekto reizi. 

Catlaks iebilda, ka par šo jautājumu bijusi atsevišķa sēde, kurā šis jaunā priekšmeta nosaukums guva atbalstu, kā noderīgs un atbilstošs. Tāpat tika atzīsts, ka prasmes, ko šajā priekšmetā varētu apgūt būtu labas, vērtīgas un vajadzīgas.

Šāda tehnokrātiska attieksme deputāti Rībenu saniknoja vēl vairāk, kas izraisīja plašākas diskusijas.

Vēl viens no tematiem, kas tika apspriests bija vidusskolēnu eksāmeni. Plānots, ka tie būs trīs - matemātikā, latviešu valodā un svešvalodā. Tomēr slikti nokārtota eksāmena gadījumā, skolēnam nāksies kārot trīs citus eksāmenus. 

“Vismaz trīs eksāmeniem būs jābūt augstākajā līmenī. Ja neviens no šiem minētajiem nav, tad ir papildu trīs eksāmeni izvēlētajos padziļinātās apguves priekšmetos – fizikā, ķīmijā, piemēram, vēsturē vai kādā citā,” skaidro Catlaks.

Izmaiņas iespējams tiks veiktas arī vēstures eksāmenā. Pirmkārt, varētu tikt mainīts tā nosaukums, otrkārt tajā tiks pievienoti papildus jautājumi no citiem priekšmetiem, turklāt tas varētu mainīties katru gadu, vēsta TV3 ziņas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu