Harijs un Megana, iespējams, atteiksies no gaidāmā mazuļa karaliskā titula

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ADRIAN DENNIS/AFP

Kopš Harijs un Megana paziņoja, ka gaida pirmdzimto, cilvēkiem radusies interese, kādas karaliskās privilēģijas tiks piešķirtas bērniņam. Tiksim skaidrībā!

Kā informē “Cosmopolitan”, prinča Harija bērna privilēģijas būs citādas nekā ierasts līdz šim.

Harija un Meganas bērns var palikt bez titula

Pastāv likums, pēc kura prinča titulu iegūst pirmdzimtais puisītis, savukārt meitenīte par princesi automātiski nekļūst, gluži tāpat kā bērni, kas dzimst vēlāk. Tajā pašā laikā karaliene Elizabete II ir parakstījusi pavēli titulēt visus prinča Viljama bērnus. Vai viņa to pašu darīs arī attiecībā uz Hariju un Meganu - nav zināms. Turklāt jaunajiem vecākiem ir tiesības izvēlēties, vai bērniem būs tituli. Tā vai citādi, tas kļūs zināms, kad tuvosies Meganas dzemdības, - nākamā gada pavasarī.

Bērnam nevajag uzvārdu

Visi karaliskās ģimenes locekļi ar tituliem “Viņa karaliskā augstība princis” vai “Viņas karaliskā augstība princese” var iztikt bez uzvārdiem, kaut faktiski visiem uzvārds ir. Līdz 1917. gadam britu monarhi izmantoja savas dinastijas nosaukumu, taču vēlāk Georgs V Vindzoru uzvārdu piedēvēja visiem. 1960.gadā karaliene Elizabete II paziņoja, ka viņas bērniem būs Mauntbatenu-Vindzoru uzvārds (pirmais - viņas vīra uzvārds, otrais - prinča Filipa). Ja nākotnē nenotiks izmaiņas, viss tā arī paliks.

Viņiem ir izvēle - mācīties skolā vai mājās

Princis Čārlzs bija pirmais karaliskais bērns, kuru sūtīja mācīties skolā, nevis atstāja mācīties mājās. Skolā gājuši arī viņa dēli Viljams un Harijs, pagājušajā gadā - arī princis Džordžs.

Princis Čārlzs savu pirmo kāzu dienā — 1981. gada 29. jūlijā.
Princis Čārlzs savu pirmo kāzu dienā — 1981. gada 29. jūlijā. Foto: AFI/EPA

Zēniem nav prioritātes pret meitenēm

2013.gadā tika veiktas izmaiņas attiecībā uz titula mantošanu. Tagad ir cita kārtība - tituls attiecas uz jebkuru bērnu neatkarīgi no dzimuma. Tas nozīmē, ka princesei Šarlotei ir iespēja kļūt par karalieni, ja viņas brālim nebūs bērnu. Tagad viņa ir ceturtā uz tiesībām iegūt prestižo titulu - pēc vectēva Čārlza, tēva Viljama un brāļa Džordža. Harija un Meganas bērns ir septītais rindā (pēc Šarlotes vēl ir viņas brālis Luiss un pats princis Harijs).

Mantiniekiem ir nepieciešama karalienes atļauja laulāties

Tā 1772.gadā lēmis karalis Georgs II. Tieši šā iemesla dēļ karalim Edvardam III nācās atteikties no troņa, lai apprecētu šķirteni Vollisu Simpsoni. Savukārt, neraugoties uz to, ka formāli karaliene savai māsai Margarētai nekad nav aizliegusi laulāties ar kapteini Taunsendu, šīs laulības nedrīkstēja notikt. Tagad noteikumi ir mazliet mainījušies: tikai pirmajiem sešiem pretendentiem uz troni ir jālūdz atļauja karalienei, ko pagājušā gada novembrī darīja arī Harijs.

Lielbritānijas karaliene Elizabete II
Lielbritānijas karaliene Elizabete II Foto: Reuters/ScanPix

Princis Viljams - pirmais karaliskais bērns, kurš ir dzimis slimnīcā

Viņam sekoja princis Harijs un visi Viljama bērni. Pati karaliene piedzima mājās, kas piederēja viņas mātes radiniekiem, bet princis Čārlzs - Bekingemas pilī.

Hercogiene Keita Midltone kopā ar vīru princi Viljamu un bērniem princi Džordžu un princesi Šarloti
Hercogiene Keita Midltone kopā ar vīru princi Viljamu un bērniem princi Džordžu un princesi Šarloti Foto: AP/Scanpix

Mantinieka dzimšana tiek atzīmēta ar lielgabala salūtu

62 šāvieni 10 minūtēs. Salūts pienākas katram karaliskās ģimenes bērnam, neatkarīgi no dzimuma vai titula.

Fotogalerija: karaliskās kāzas - princis Harijs un Megana (ceremonija)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu