Čakša: Sodu par vizītes pie ārsta neatcelšanu vēl neliks (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Veselības ministre Anda Čakša uzskata, ka sodīt pacientus, kas neierodas uz vizīti pie ārsta iepriekš nebrīdinot, nevajadzētu. Būtu nepieciešams veicināt diskusiju, jo tas ir kultūras jautājums, vēsta raidījums "900 sekundes".

Anda Čakša komentē situāciju par neatceltām vizītēm pie ārstiem šādi:

"Te ir vajadzīga plašāka diskusija kopā ar sabiedrību, jo lielā mērā tas ir tāds iekšējās kultūras jautājums – vai mēs atsakām šo vizīti un cits pacients varētu uz to tikt."

Kā iepriekš vēstīts, šogad Bērnu slimnīcā bijuši 23 000 gadījumu, kad ir pieteikta vizīte pie ārsta, bet pacients neatnāk. 

Bērnu slimnīcas vecāku padome uzskata, ka šāda rīcība ir ļoti negodīga pret pārējiem bērniem, kuriem šī vizīte ir akūti nepieciešama, ņemot vērā, ka parasti rindas pie speciālistiem ir ļoti garas.

Ministre Anda Čakša piemin, ka ir ļoti svarīgi, lai šī vizīte tiek izmantota, jo šis resurs ir ļoti dārgs. Ja viens pacients neaiziet uz savu vizīti, tad kāds cits uz to netiek. Parasti jau nav tā, ka šim pacientam vizīte nav nepieciešama, vienkārši konkrētajā brīdī parādās citas prioritātes. Viņa uzskata, ka nepieciešama ārstu un sabiedrības diskusija, lai šo problēmu risinātu, tā ministre raidījumam "900 sekundes".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu