"Neviens šeit palīdzēt nevarēja…" Kolēģi piemin pāragri mūžībā aizgājušo Valteru Frīdenbergu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālēns/Ieva Čīka/Ieva Lūka/LETA

Pēc ilgstošas cīņas ar vēzi 30 gadu vecumā mūžībā aizgājis pašmāju iecienītais mūziķis Valters Frīdenbergs. Skumjā vēsts trešdien, 17. oktobrī, pāršalkusi Latviju un viņa piemiņu godina daudzi kolēģi.

Sarunā ar portālu Apollo maestro Raimonds Pauls stāsta: "Viņš man ļoti labi pazīstams no bērnu ansambļa "Dzeguzīte". Visas tās gaitas līdz ar šo bērnu ansambli… "Dzeguzīte" bija tāds populārs ļoti ansamblītis, visi tur veidojās, galīgi jauniņi, bērneļi, kādi viņi tur sanāca… Tas pats Kaža (Kārlis Būmeisters) bija tur blakus un citi, kuri bija izgājuši caur šo ansambli."

"Tie bija tie skaistākie laiki, kad braucām visi uz koncertiem, vēlāk jau notika katram sava koncertu dzīve," atminas Pauls.

"Zinu, kas viņam bija ar veselību, bet neviens jau šeit palīdzēt īsti nevarēja. Žēl ļoti. Izsaku visdziļāko līdzjūtību viņa radiem un paziņām, visai viņa ģimenei," pauž maestro.

Kārlis Būmeisters, ar kuru Valters muzicēja ansamblī "Dzeguzīte", mūzikas grupā "Putnu Balle" un kopā pārstāvēja Latviju Eirovīzijā 2005. gadā, izteicis piemiņu vietnē "Twitter". 

Arī mūzikas producents Juris Millers izteicis savu līdzjūtību.

Mūziķa draugs, kolēģis Ralfs Eilands neslēpj nožēlu par zaudējumu. 

Līdzjūtību paudusi arī Elita Veidemane.

Atmiņās dalās dziedošais policists Nikolajs Puzikovs.

Līdzjūtību izsaka mūziķe Maija Sējāne.

Fotogalerija: Valters Frīdenbergs

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005. gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. Vēlāk, 2011. gadā, viņš kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu