Lidosta "Rīga" atlaiž darbinieku, kurš pārfilmēja taksometra aizdegšanos (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BreakingLV/Twitter

No darba atlaists lidostas "Rīga" darbinieks, kurš pārfilmēja video ar degošu taksometru - vēsta raidījums "Bez tabu".

Jau vēstīts par negadījumu pie lidostas "Rīga" ieejas, kur, uzņemot pasažierus, pēkšņi aizdegās taksometrs. Par laimi, pasažieri un autovadītājs paspēja izkļūt no spēkrata, pirms to aprij liesmas.

Tikai pēc liesmu nodzēšanas kļuvis skaidrs, ka automašīna aprīkota ar gāzes iekārtu un spēkrats varēja uzsprāgt.

Ilggadējam lidostas IT speciālistam Jānim jau nākamajā diena pēc taksometra aizdegšanās nācās atstāt savu darbavietu. Viņš uzskata, ka tiek pataisīts par grēkāzi, jo draugam nosūtījis video, kurā pārfilmēts videonovērošanas monitorā redzamais - vēsta televīzijas raidījums.

"Šobrīd es kā IT darbinieks ciešu, drošības departaments vēlējās manu atbrīvošanu. Patiesībā pie atbildības vajadzēja saukt drošības departamentu, kas nerīkojās. Bija jābūt drošības patruļai uz perona. Jānorāda cilvēkiem, ko darīt, kur virzīties. Tas netika darīts," stāsta Jānis.

Lidostas pārstāve Laura Karnīte noraida pārmetumus lidostas drošības dienestam. Video materiālu analīze liecinot, ka darbinieku rīcība esot bijusi atbilstoša. "Tas viss notika ļoti ātri. Bīstamība apkārtējiem cilvēkiem bija līdz septiņām minūtēm. Galvenais bija apturēt satiksmi, lai uz piebrauktuves nebrauktu citas automašīnas," skadro Karnīte.

Degošā taksometra kompānija reģistrēta kādā daudzdzīvokļu namā Pļavniekos. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir kāds Lietuvas pilsonis.

2009. gada "Ford Focus" kā taksometrs reģistrēts pirms trīs gadiem. Atļauju piedalīties ceļu satiksmē šis transportlīdzeklis regulāri saņēmis tikai ar lielām grūtībām. Tikai vienu reizi tehniskās apskates uzlīmi izdevās iegūt ar pirmo reizi - noskaidrojis "Bez tabu".

Arī degšanas brīdī taksometram bija tā saucamā "mēneša slimības lapa", kuras laikā taksometriem ir aizliegts pārvadāt pasažierus. Mēnesi pirms aizdegšanās taksometram konstatēta "ievērojama motora dūmošana", gabarītlukturu nedegšana, pamatīgas nedienas ar atgāzēm, kā arī taksometra skaitītājs nav bijis verificēts.

CSDD pārstāvis Jānis Liepiņš uzsver, ka CSDD nav tiesību taksometra vadītājam anulēt licenci.

Vēl atklājies, ka šā uzņēmuma taksometram licence bija spēkā līdz šā gada martam, kas nozīmē, ka kopš gada sākuma pasažieri pārvadāti nelikumīgi.

"Tā ir nelicencēta komercdarbība, kas ir VID pārziņā," stāsta Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola. Viņa norāda, ka Rīgas pašvaldība izsniegusi aptuveni 2 000 taksometru licenču, līdz ar to esot jābūt lielai veiksmei, lai pašvaldības kontroles dienestam izdotos šādu taksometru pieķert.

Uzņēmumam SIA "Lucky life" šis bija vienīgais taksometrs. Šobrīd Valsts ieņēmumu dienests apturējis uzņēmuma darbību. Tā nenomaksātie nodokļi pārsniedz 8 tūkstošus eiro.

Valsts policijā "Bez Tabu" norāda, ka lietvedība uzsākta gan pret taksometra vadītāju (iespējamā soda amplitūda 70-350 eiro), gan pret taksometra kompāniju (iespējamā soda amplitūda 280-700 eiro) - informē raidījums "Bez tabu".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu