Stīvens Hokings savā pēdējā grāmatā raksta, ka Dievs neeksistē (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Dievs neeksistē – tāds ir slavenā zinātnieka Stīvena Hokinga pēdējais secinājums viņa pēdējā grāmatā, kas publicēta otrdien.

Kā vēsta ziņu aģentūra “CNN”, savā grāmatā, ko pabeidza nelaiķa Hokinga radinieki, zinātnieks atbild uz jautājumiem, ko, kā raksta pats autors, saņēmis visas savas dzīves laikā. To skaitā Hokings paziņojis, ka citplanētieši pastāv, mākslīgais intelekts ir reāls drauds cilvēcei un ceļošana laikā ir iespējama.

Viens no dižākajiem savas paaudzes zinātniekiem Stīvens Hokings nomira martā 76 gadu vecumā.

“Dievs neeksistē. Visumu neviens nepārvalda,” viņš raksta grāmatā “Brief Answers to the Big Questions”. “Gadsimtiem ilgi cilvēki ticēja, ka tādi invalīdi kā es ir Dieva nolādēti,” viņš piebilst. “Es uzskatu, ka visu iespējams izskaidrot citādākā veidā – ar dabas likumiem.”

Hokings nomira, strādājot pie šīs grāmatas. To pabeidza viņa radinieki un kolēģi, izmantojot Hokinga personīgo arhīvu.

Par Dievu Hokings izteicies visu dzīvi, tomēr dažas atbildes, kas publicētas grāmatā, ir pārsteidzošas.

“Tur ārā pastāv inteliģentas dzīvības formas, tomēr mums būtu jāpiesargās ar tām komunicēt, pirms neesam nedaudz vairāk attīstījušies,” raksta Hokings.

Hokings raksta arī par ceļošanu laikā un citiem fenomeniem, pieļaujot to iespējamību: “Ceļot atpakaļ laikā varētu būt iespējams.” Kā arī viņš pareģo, ka nākamajos simts gados būs iespējams mierīgi ceļot Saules sistēmas robežās.

“Viņš saprata, ka cilvēki uz šāda veida jautājumiem īpaši vēlas dzirdēt atbildes,” atklāja Hokinga meita Lūsija Hokinga.

Hokinga pēdējā ziņa lasītājiem ir cerīga: “Atcerieties vienmēr skatīties uz zvaigznēm, nevis savām kājām.”

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu