Mati kā Kardašjanai: uzlabo matu veselību un apturi nosirmošanu

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ko ēst, ko lietot un kā dzīvot, ja ir parādījušies pirmie sirmie mati? Pirmie sirmie mati cilvēkam parādās gan 20, gan 30 gadu vecumā, un diemžēl tas ir saistīts ne tikai ar vecumu, tomēr nav vērts skumt.

Sirmi mati var izskatīties stilīgi un atšķirt tevi no masas, tomēr, ja tu nevēlies tik ātri nosirmot, bet nēsāt matus krāsā, kādu devusi daba, “Vogue” iesaka, kā rīkoties.

Vairāk nekā gēni

Mediķi saka, ka visbiežāk nosirmošanas straujumu nosaka ģenētiskā iedzimtība. Tā kā, ja tavi vecāki agri nosirmoja, tās ir sliktas ziņas tev. Tomēr ne vienmēr tie ir tikai gēni un vecums. Sirmums var parādīties pat 20 gadu vecumā, un īpaši pamanāmi tas ir brunetēm.

Paši izplatītākie iemesli, kādēļ agri parādās sirmums, ir kaitīgie ieradumi (smēķēšana), stress, pārslodze. “Lai cik bēdīgi tas neizklausītos, bet jo vairāk stresa, jo ātrāk parādās sirmi mati. Turklāt ir svarīgi uzņemt nepieciešamo vitamīnu daudzumu. Īpaši svarīgi ir D un B12 vitamīni,” stāsta matu eksperte Avelona Buna.

Amerikāņu TV zvaigzne Kima Kardašjana
Amerikāņu TV zvaigzne Kima Kardašjana Foto: AFP/LETA

Uzturs

Mūsu uzturs ļoti manāmi ietekmē matu veselības stāvokli. Lai tie būtu mīksti, mirdzoši un ar skaistu nokrāsu, ēdienkartē ir jāiekļauj atbilstoši produkti. Ņem piemēru no Kimas Kardašjanas un lieto uzturā vērtīgos taukus - avokado, riekstus, zivi. Šie produkti matiem dos spēku spēku no iekšienes. Tomēr jāņem vērā - ja ēdienkartes maiņa nepalīdz uzlabot matu veselību un novērst sirmumu, ir jāvēršas pie speciālista.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu