"Kurbada" treneru kolektīvu uz Kontinentālā kausa laiku papildina Vītoliņš un Ignatjevs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: ITAR-TASS/LETA

Latvijas čempiones hokejā "Kurbada" treneru kolektīvu uz Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņu papildinājuši pieredzējušie pašmāju speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, vēsta klubs.

Abi Latvijas treneri pēc amatu zaudēšanas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubos šobrīd ir bez darba un palīdzēs "Kurbada" galvenajam trenerim Aleksandram Macijevskim.

Vītoliņš no 2014. līdz 2018.gadam bija Krievijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka asistents. Šajā periodā Krievijas izlase izcīnīja vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas pasaules čempionātos. Šogad Vītoliņš ar Znaroku līdz olimpiskajam zeltam aizveda Olimpiskos sportistus no Krievijas (OAR).

Vītoliņš kopā ar Znaroku iepriekšējos divus gadus strādāja bagātajā Sanktpēterburgas SKA vienībā, aizvedot to līdz KHL čempiontitulam.

Vītoliņš kopā ar Znaroku 2008.gadā sāka strādāt ar Balašihas MVD komandu, bet pēc 2009./2010.gada sezonas vienība pārtapa par Maskavas "Dinamo", speciālistiem savus amatus saglabājot. Latvijas speciālistu vadībā Maskavas klubs 2012. un 2013.gadā triumfēja Gagarina kausa izcīņā.

Vītoliņš pirms sadarbības ar Znaroku kā galvenais treneris bija vadījis Oberturgavas "Pikes" klubu Šveicē, kur viņš kā spēlētājs aizvadīja pēdējās deviņas sezonas savā hokejista karjerā.

Tikmēr Ignatjevs iepriekšējā sezonā bija Arta Ābola asistents Toljati "Lada" komandā, kas šopavasar tika izslēgta no līgas.

Ignatjevs karjeras laikā strādājis Maskavas komandu "Dinamo" un "Spartak" treneru kolektīvos, kā arī KHL Latvijas vienībā Rīgas "Dinamo". Nedaudz vairāk kā sezonu viņš bija Vītoliņa asistents Maskavas "Dinamo" komandā.

Piektdien Latvijas čempioniem gaidāma tikšanās ar Islandes klubu Agireiri "Skautafelag", dienu vēlāk būs jāspēkojas ar Sansevastjanas "Txuri Urdin" no Spānijas, kamēr svētdien noslēdzošajā mačā jātiekas ar Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", ko vada labi zināmais speciālists Jūliuss Šuplers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu