Zolitūdes tiesa: apsūdzētais būveksperts pārmet prokuratūrai paviršu darbu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zolitūdes traģēdijas krimināllietas iztiesāšanā, turpinot uzklausīt apsūdzēto liecības, ceturtdien, 18. oktobrī, liecības sniedz ēkas projekta būvekspertīzes veicējs Andris Gulbis, kurš pārmet prokuratūrai paviršu darbu - vēsta portāls LSM.lv.

Gulbis kritizēja prokurorus par paviršu darbu vai pat apzinātu nepamatotas apsūdzības virzīšanu, pakļaujoties politiķu un mediju spiedienam.

Viņš liecināja, ka veikalā slodzi neizturējušo kopņu detalizācijas rasējumi tapuši jau pēc tam, kad viņš sniedzis savu atzinumu par projektu. Tāpat viņam uzrādītajā projektā kopnes esot bijušas nedalītas, un tās esot sadalītas vēlāk. Viņš gan norādīja – tās varot būt arī dalītas, ja pareizi uzrasēts savienojuma mezgls, tomēr tā vairs neesot viņa atbildība.

Pēc nepilniem trim tiesāšanās gadiem Zolitūdes traģēdijas krimināllietā oktobra vidū sāka uzklausīt apsūdzēto liecības. "Maxima" ēkas projekta būvekspertīzes veicēju Andri Gulbi tiesā liecības sniedz rakstiski.

Arī ēkas būvinženieris Ivars Sergets, kurš arī tiesā nolasīja īso rakstiski sagatavoto liecību un uz jautājumiem atbildēt atteicās, uzsvēra, ka sabrukušo konstrukciju nav izstrādājis un paraksti uz attiecīgajiem dokumentiem neesot viņa.

Nākamais liecības sniegt aicinās lielveikala projekta autors arhitekts Andris Kalinka. Tomēr viņš izmantošot savas tiesības neliecināt - informē LSM.lv.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu