Policisti Pārdaugavā aiztur narkomānus, kuri pirms brīža aplaupījuši garāmgājēju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

17. oktobrī ap pulksten vieniem dienā likumsargi Rīgā, Pārdaugavā, uz ielas pamanīja divus vīriešus acīmredzamā narkotisko vielu reibumā. Vīrieši tika aizturēti un nogādāti policijas iecirknī, informē Valsts Policija.

Pārmeklēšanas laikā pie 1989. gadā dzimušā aizturētā tika atrastas pagaidām nenoskaidrotas tabletes, kas tika nosūtītas uz ekspertīzi. Savukārt pie viņa 1986. gadā dzimušā līdzgaitnieka tika atrasta kāda 1993. gadā dzimuša vīrieša personas apliecība. 

Policisti atrada apliecības īpašnieku, kurš norādīja, ka šajā pašā dienā Rīgā, Iļģuciemā, tā viņam kopā ar mobilo telefonu uz ielas nolaupīta.

Cietušais zināja teikt, ka uz ielas viņam pienākuši klāt nepazīstami vīrieši, viens no viņiem iesitis viņam pa galvu, pēc kā zaudējis samaņu. Pa to laiku ļaundari nolaupījuši viņa mobilo telefonu un personas apliecību. Kad pie cietušā piegājis kāds garāmgājējs un vīrieti uzrunājis, viņš atguvis samaņu. Ņemot vērā, ka viņa pašsajūta bijusi apmierinoša, vīrietis nav vērsies pie mediķiem.

Vienu no aizturētajām personām cietušais atpazina kā laupītāju. Diemžēl nolaupītais mobilais telefons pie aizturētajiem netika atrasts, un viņi izmeklēšanā atsakās sadarboties ar policiju. 

Jāpiemin, ka abi aizdomās turētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat pret personu, pie kuras atrastas tabletes uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu glabāšanu. 

Ja ekspertīzes rezultāti apstiprinās, ka abi vīrieši aizturēšanas brīdī atradušies narkotisko vai psihotropo vielu reibumā, viņiem administratīvā kārtībā būs jāatbild arī par šo pārkāpumu. 

Šobrīd aizturētie atrodas izolatorā, un tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šīm personām, ziņo Valsts Policija. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu