Guli un dzer ūdeni: 7 iemesli, kāpēc tu izskaties vecāka

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Lai vai kā mēs censtos paildzināt jaunību, novecošana ir neizbēgama. Tomēr to ir iespējams aizkavēt. Paralēli kosmētiskajām procedūrām, ir dažas lietas, kam ir jāpievērš uzmanība, lai tu ilgāk izskatītos jauna.

“Cosmopolitan” ieteikumi tavam skaistumam un veselībai

Aizsardzība no saules

Pirmais un pats vienkāršākais, ko vari darīt, lai āda ilgāk būtu gluda un mirdzoša, ir saules aizsargkrēma uzklāšana. Brīvie radikāļi saules straros izraisa kolagēna, elastīna un ādas šūnu bojājumus, kas veicina priekšlaicīgu novecošanos, grumbu un melno punktiņu veidošanos. Austrālijas pētījumā, kurā piedalījās vairāk kā 900 cilvēku un kas ilga 4 gadus, tika novērots, ka tiem, kuri uzklāj saules aizsargkrēmu, ir jauneklīgāka sejas āda, nekā tiem, kas to nedara. Tiek uzskatīts, ka pietiek vien ar SPF30 krēma uzklāšanu trīs mēnešu laikā, lai uzlabotu ādas stāvokli, tekstūru un mazinātu pigmentāciju.

Miegs

Šūnas funkcionē pēc diennakts ritma, tāpat kā cilvēks - tās naktī gul, pa dienu atpūšas. Tieši naktī tās atjaunojas pēc garas dienas. Ja tu par maz guli, šūnas nespēj “atpūsties”, un jaunas šūnas neveidojas pietiekamā daudzumā. Labāk ir gulēt vismaz astoņas stundas diennaktī un pirms miega uzklāt attīrošus un mitrinošus sejas kopšanas līdzekļus.

Augļi un dārzeņi

Vairums ļaužu neēd ietecamās 2-3 porcijas dārzeņu un augļu dienas laikā, taču tieši sabalansēts uzturs palīdz ādai ilgāk būt veselīgai, jo augļos un dārzeņos ir daudz vērtīgu vielu: antioksidanti, minerālvielas, vitamīni. Īpaši vērtīgi ādai ir A, C, B3 un E vitamīni. Spināti, apelsīni, sarkanie pipari, zemenes - tie ir tikai daži no veselībai vērtīgajiem produktiem.

Cukurs

Salda un cieti saturoša pārtika (baltmaize, saldējums, čipsi) ne tikai paliek uz vēdera, bet izsauc arī ādas problēmas. Par daudz cukura izraisa iekaisumus, kas īpaši redzama cilvēkiem, kuru āda ir tendēta uz akni. Turklāt pārmērīga cukura lietošanas dēļ var rasties citas problēmas: cukura molekulas uzbrūk kolagēnam (un citiem proteīniem un skābēm) kas veicina krunciņu veidošanos.

Smēķēšana

No smēķēšanas cieš ne tikai plaušas. Zinātnieki ir salīdzinājuši 79 dvīnu pārus, no kuriem viens smēķē vai ir smēķējis piecus gadus ilgāk par otru. Smēķētājiem tika novēroti lieli loki zem acīm un daudz grumbu lūpu rajonā. Turklāt smēķēšana pasliktina skābekļa piekļuvi ādai, un dažas vielas tabakā negatīvi ietekmē kolagēnu un elastīnu.

Alkohols

Alkohols pazemina antioksidantu līmeni organismā, ks izsauc iekaisumu, un brīvie radikāļi iznīcina ādas veselās šūnas. Turklāt spirtotais dzēriens no organisma izvada ūdeni, provocējot slāpes, un paģiras bieži vien liek justies vecākai, nekā tu esi.

Ūdens

Ūdens nepietiekamība ietekmē daudzus procesus organismā, tajā skaitā - ādas stāvokli. Organismam nākas ņemt ūdens molekulas no ādas, lai asinīs uzturētu nepieciešamo līmeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu