Nila Ušakova sieva cietusi no blēžiem; viņas vārdā apkrāpti cilvēki (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Iveta Strautiņa-Ušakova ar vīru Nilu Ušakovu
Iveta Strautiņa-Ušakova ar vīru Nilu Ušakovu Foto: Paula Čurkste/LETA

16. oktobrī sociālā tīkla "Facebook" lietotāji saņēma draudzības uzaicinājumus no it kā Rīgas mēra Nila Ušakova sievas - Rīgas domes priekšsēdētāja biroja vadītājas Ivetas Strautiņas-Ušakovas. Izrādās, tas bija viltus profilus. Bblēža personību tagad cenšas noskaidrot policija. 

"Tā ir nekorekta rīcība, aicināt manus "Facebook" draugus vai lūgt atsūtīt viņiem savus tālruņa numurus," par šo situāciju izdevumam "Vakara ziņas" pastāstīja Strautiņa-Ušakova.  

Uz aicinājumu apstiprināt draudzību atsaukusies kāda sievietes paziņa. "Mana paziņa arī atsaucās uz lūgumu nosūtīt savu tālruņa numuru. Pēc tam viņai tika piecas reizes LMT rēķinam pieskaitīts, ja nemaldos, 4,91 eiro. Šī persona, protams, zvanīja uz LMT, un šis numurs, no kura pienāca zvans, protams, ir bloķēts. Tas nozīmē, ka pārējie, kas bija uzmanīgāki, pārbaudīja informāciju un neatsaucās, un paši bloķēja šo feika profilu. Taču, lūk, viena konkrēta persona ir tiešām cietusi šīs krāpnieciskās rīcības rezultātā. Tāpēc šodien rakstīšu iesniegumu policijai, aprakstot visas detaļas, kuras man zināmas. Bija arī pāris paziņu, kas atsūtīja man it kā šīs iespējamās vainīgās personas profilu, kas bija pārtaisīts par manu viltus profilu."

Viltus profilā bijis norādīts, ka sieviete ir no Daugavpils, kas izrādījušies meli. Ušakova sieva par viltus profila izveidi uzzinājusi, kad viņai sāka nākt īsziņas no paziņām un draugiem, kas informēja par viltus profila izveidi, no kura tika uzrunāti cilvēki un lūgta palīdzība fiziska servisa apmaksāšanai. 

Šobrīd Ušakova cer, ka policija spēs atrast vainīgo personu un saukt to pie atbildības. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu