Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Baudas virsotnes: vai partneris ir vainīgs, ja sieviete nesasniedz orgasmu?

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sieviete orgasma laikā
Sieviete orgasma laikā Foto: Depositphotos

Pētījumi, kas ir veltīti seksam, sākušies jau pagājušā gadsimta 40. gadu beigās, un pa visu šo laiku ir apstiprinājies tikai viens - sievietēm ir daudz grūtāk sasniegt orgasmu nekā vīriešiem: veiksmes procents labākajā gadījumā sastāda 50 no 95. Kādēļ tā notiek un ko darīt? Vai vainīgs ir partneris? Skaidro “Cosmopolitan”.

Nevienlīdzības princips

Daudzām sievietēm, lai sasniegtu orgasmu, ir vajadzīga klitora stimulācija, bet ne visi partneri ir gatavi kunilingam vai glāstīt sievieti “tur” ar roku.

Dienvidkalifornijas universitātes (ASV) zinātnieki ir izpētījuši datu bāzi, kas ietver informāciju par 52 588 pieaugušajiem (26 032 heteroseksuāli vīrieši, 24 102 sievietes, 1452 biseksuālas sievietes un 1002 vīrieši).

Procentuāli orgasmu sasniedz vidēji 94 vīrieši un 68 sievietes no simta. Interesanti, ka starp sievietēm maksimālos rādītājus uzrāda lezbietes (86 %), pēc tam seko biseksuāles (66 %), savukārt heteroseksuālas sievietes sagaida orgasmu tikai 65 % gadījumu.

Sievietes, kuras dod priekšroku seksam ar sievietēm, biežāk runā par klitora stimulāciju ar rokām, glāstiem un orāli. Viņas arīdzan biežāk skūpstās, viena otrai veic masāžu, atzīstas mīlestībā, eksperimentē un atklāti runā, ko vēlas saņemt gultā.

Sievietes klitors

Vairumam heteroseksuālu pāru sekss asociējas ar iekļūšanu vagīnā, pārējam nepiešķirot tik lielu nozīmi, taču klitors vaginālā seksa laikā gandrīz neko nesajūt, un pat ilgstoša seksa laikā sieviete var nesajust orgasmu.

Ir zināms fakts, ka tikai katra ceturtā sieviete seksa laikā sajūt orgasmu.

Daudzus gadus zinātnieki pētījuši nevis seksa raksturu, bet meklējuši citus iemeslus, mēģinot saistīt orgasmu ar demogrāfiju (vecumu, izglītību, ienākumiem), reliģiju, skatījumu uz dzīvi, apmierinātību attiecībās un seksuālo traumu pieredzi pagātnē. Izrādās, ka visi šie faktori gandrīz neko nenozīmē, savukārt ilgstoši glāsti, patīkami vārdi, sarunas (un, protams, orālais sekss) orgasmam var ļoti daudz ko dot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu