Makgregora un Nurmagomedova sāga - kā tas viss sākās?

UFC
Roberts Ūdris
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Cik skandalozi pieteica, tik noslēdza – tā noteikti var teikt par, iespējams, lielāko cīņu UFC (Ultimate Fighfting Championship) vēsturē, kur krievu "ērglis" (dagestāniešu izcelsmes) Habibs Nurmagomedovs uzveica šī sporta veida lielāko zvaigzni īru Konoru Makgregoru. Apmainīšanās ar laipnībām, ierašanās uz preses konferenci ar kavēšanos un tās priekšlaicīga pamešana, kā arī asumi svēršanas procedūras laikā un masu nekārtības pēc pašas cīņas - kāda ir pēcgarša UFC gadsimta duelim, un kā tas viss aizsākās?

Apollo piedāvā lasītājiem rakstu sēriju par Makgregora - Nurmagomedova sāgu. Šoreiz piedāvājam ieskatīties konflikta pirmsākumos, un kā tas eskalējās.

Priekšvēsture

Drāma sākusies labu laiku iepriekš. Lai gan vēl 2014. gadā abiem ir kopīgs foto, kurā rakstīts - "kopā ar Konoru Makgregoru pēc viņa neticamās uzvaras UFC 178 šovā. Viņš ir bīstams puisis". Vīri bildē smaida un tobrīd nekas vēl neliecināja, ka pēc pāris gadiem abi būs gatavi viens otru (patiesi) nogalināt...

Konflikta aizsākumi meklējami, kad Makgregora sparinga partneris un labs draugs Artjoms Lobovs devās uz Maskavu un kopā ar titulēto cīkstoni Rasulu Mirzajevu apmeklēja vienu no cīņas sporta pasākumiem. Tad pie kungiem pienāca grupa ar cilvēkiem (dagestānieši), kas pārmeta Lobovam, ka viņš izvairās cīnīties ar Habibu. Situācijā iejaucās Mirzajevs, kurš aicināja Lobovu neaiztikt. Izcēlās kautiņš, bet tad iejaucās apsardze. Dagestānieši esot teikuši, ka pabeigs šo lietu vēlāk.

Pēc pāris dienām Mirzajevam viņa mājās uzbruka trīs neidentificēti uzbrucēji, kas viņu pamatīgi piekāva, izmanjotot arī beisbola nūjas un raidot gaisā šāvienus ar gaisa pistoli. Vai tie bija Habiba cilvēki, visi klusē un neviens neko nezina.

Nākamais raunds konflikta eskalācijā notika Bruklinā. Neilgi pirms tur notiekošā UFC šova, kurā piedalījās arī Nurmagomedovs, Lobovs esot izteicies, ka Habibs ir vājš, viņam ir daudz savainojumu un, ka viņam regulāri ir problēmas iekļauties noteiktajā svarā, tāpēc viņš nemaz nebūtu gatavs cīnīties ar Makgregoru. Protams, ka to sadzirdēja arī Nurmagomedovs, kurš pēc tam viņu satika viesnīcā. Izcēlās konflikts, jo Habibs lika Lobovam atbildēt par saviem vārdiem, taču līdz vardarbīgām sadursmēm situācija neattīstījās.

Par Nurmagomedova konfrontāciju ar Lobovu loģiski uzzina Makgregors, pēc kā arī sekoja "slavenais" uzbrukums autobusam, kurā atradās arī Nurmagomedovs. Makgregors vēlējās izrēķināties ar Nurmagomedovu, jo viņš aizskāra viņa draugu.

Vēlāk Nurmagomedovs vērsās pie Makgregora: "Atsūti man lokāciju. Vietu un laiku. Bez UFC, bez policijas. Tikai tu un es."

Par Habiba saķeršanos ar Lobovu izteicās arī skandalozi slavenais UFC cīkstonis Neits Diazs, sakot: "Viņam nevajadzēja uzbrukt viņa puisim, kad viņš bija viens. Un viņš vēl domāja, ka nesekos nekādas atbildes? Un tad viņš vēl neizkāpa no autobusa? Veči, jūs pamatīgi piesmēja."

Pēc šī incidenta Makgegors pats pieteicās policijā un vēlāk izvairījās no cietumsoda un aizlieguma iebraukt ASV.

Augusta sākumā oficiāli tika paziņots, ka UFC 229 šova ietvaros abi karstgalvji varēs noskaidrot attiecības būrī. UFC vēlējās pasaules mediju tūri. Tādu pašu, kāda bija, kad tika aizvadīts slavenais boksa mačs starp Makgregoru un Floidu Meivezeru junioru. Daudzus izbrīnīja Makgregora nostāja šajā jautājumā, proti, viņš no šādas ieceres atteicās. "Esmu atgriezies, lai cīnītos, nevis izklaidētu medijus," sacīja īrs. Bet savu būtību neapslāpēsi. Jau pirmajā kopīgajā preses konferencē Makgregors pārņēma vadību.

"Mani draugi no Čečenijas teica, ka dagestāniešiem ir stikla žokļi," sacīja Mcgregors.

Tāpat viņš lepni norādīja, ka pat viņam ir bilde ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, bet Nurmagomedovam nav. Arī Nurmagomedovs atbildes nepalika parādā, taču skaidrs, ka mediju pasākumos Konoram nav konkurentu.

Konferences laikā Konors Habibam piedāvāja iedzert viskiju, no kā krievs atteicās. Vēlāk viņš žurnālistiem sacīja: "Viņš ir alkoholiķis. Es redzu viņa alkoholiķa acīs bailes."

Nākamā preses konference arī bija ar šova elementiem. Makgregors to ievērojami nokavēja (neaizmirsdams paķert līdzi arī viskija pudeli), aizbildinoties ar sastrēgumiem, kamēr Nurmagomedovs to pameta, nemaz nesagaidot savu oponentu. Dienu pirms cīņas notika svēršanās procedūra, kas ir pēdējais medijiem veltītais pasākums, kurā izcēlās asumi – Konors uzsita pa rokām Habibam un centās viņam iespert. Abi tika izšķirti. Tāds, lūk, fons pirms cīņas.

Par cīņas norisi visiem viss ir skaidrs. Tajā prognozējami dominēja Habibs, ceturtajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu liekot Makgregoram padoties. Šķita, ka nu viss būs galā, taču arī tas nebija viss...

Turpinājums sekos...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu