Traģiskais negadījums Abrenes ielā: izskan jaunas versijas par vīrieša nāvi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Autobuss atjaunotajā autobusu pieturvietā Abrenes ielas galapunktā, kurai topošie dizaineri piešķīruši māksliniecisku noformējumu.
Autobuss atjaunotajā autobusu pieturvietā Abrenes ielas galapunktā, kurai topošie dizaineri piešķīruši māksliniecisku noformējumu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 19. oktobrī, traģiskā nelaimes gadījumā dzīvību zaudēja kāds vīrietis, kurš Abrenes ielā Rīgā pakļuva zem 24. autobusa riteņiem, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Tas notika netālu no sabiedriskā transportlīdzekļa pieturas, vairāku cilvēku acu priekša. Notikušā apstākļus skaidro policija, taču novērošanas kameras piefiksējušas, ka autobusa šoferis neesot vainojams.

Izskan dažādas versijas par notikušo. Daži liecinieki apgalvo, ka viņš pats uzskrējis virsū transportlīdzeklim, jo it kā bijis alkohola reibumā. Citi saka, ka autobusa šoferis nav pamanījis kungu, kurš vienkārši centās iekāpt transportlīdzeklī. Uzņēmuma “Rīgas satiksme” pārstāve skaidro, ka novērošanas kameru ierakstos redzams, kas noticis patiesībā.

SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane norāda, ka noskatoties ierakstus redzams, ka autobusu pieturvietas galapunktā piestāj autobuss, atver visas durvis, sagaida kamēr autobusā iekāps pasažieri.

"Brīdī, kad neviens nestāv šajā pieturvietā, durvis tiek aizvērtas, un autobuss uzsāk kustību. Kad autobuss jau brauc, pie tā pēkšņi pienāk cilvēks un mēģina pret to atstutēties. Ņemot vērā, ka autobuss bija kustībā, viņš pakrita zem autobusa," precizē Bartaševiča-Feldmane.

24. autobusa šoferis uzreiz zvanījis uzņēmuma dispečeriem. Taujāta par laika zaudēšanu kritiskā situācijā, vispirms nezvanot ātrajai palīdzībai, bet sava uzņēmuma kolēģiem, "Rīgas satiksmes" pārstāve vilcināšanos šeit nesaskata.

Aculiecinieki ziņo, ka no izsauktajiem operatīvajiem dienestiem ātrās palīdzības brigāde notikuma vietā ieradās pēdējā, taču tā neesot "Rīgas satiksmes" vaina.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, policija ierosinājusi kriminālprocesu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu