Ar vienu Mēnesi nepietiek! Ķīna plāno debesīs sūtīt vēl vienu spīdekli (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Ķīnas zinātnieki secinājuši, ka Mēness dod vien blāvu gaismu un tam debesīs nepieciešama spilgtāka kompānija. Risinājums - mākslīgais Mēness, vēsta portāls "Time".

Ķīnas dienvidrietumu pilsētā Čandu spožo apgaismes satelītu plānots sūtīt debesīs 2020. gadā. Tas palīdzēs īstajam Mēnesim izgaismot nakti - jaunais kolēģis debesīs būs astoņas reizes spilgtāks nekā dabīgais Zemes pavadonis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by All Around Science (@itsthemind) on

Aprēķināts, ka šāds satelīts pilsētai par elektrību ļautu ietaupīt apmēram 173 miljonus ASV dolāru gadā. Tas varētu noderēt arī elektrības zuduma vai dabas katastrofu gadījumā.

Un šāds Mēness noteikti piesaistītu arī tūristus. Kāds sociālā tīkla Twitter lietotājs norāda, ka tuvā nākotnē ziņu virsraksti varētu vēstīt: "Ķīna "mākslīgā Mēness" tūrismā nopelna vairāk nekā Nigērija no jēlnaftas". 

Satelīta "krēslas spīdums" ļautu izgaismot platību diametrā no 10 km līdz pat 80 km. Tādā veidā ar mākslīgo Mēnesi būtu iespējams aizvietot pilsētas ielu lampas.

Taču dažus sociālo tīklu lietotājus uztrauc kas cits - abu spīdekļu savstarpējās attiecības. Vai īstais Mēness varētu iemīlēties savā mākslīgajā draugā, vai tomēr tie kļūs par ienaidniekiem?

Mākslīgajam Mēnesim būs atstarojošs pārklājums un tā orbīta būs daudz tuvāk Zemei - ja īstais Mēness ir 380 tūkst. kilometru attālumā, tad mākslīgais būs vien 50 kilometru attālumā.

Šāds projekts gan vēl joprojām ir izstrādes stadijā un nepieciešams pārbaudīt, vai viltus Mēnesim nebūs negatīva ietekme uz dabisko vidi. "Testus mēs veiksim tikai neapdzīvotā tuksnesī," skaidro projekta pārstāvis Vu Čunfens. "Gaismas ķermenis neietekmēs nevienu cilvēku vai kosmosa novērošanas iekārtu."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu